Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ron Tulinen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Roni Taipaleen vanhemmat eroavat. Se ei ole helppoa heistä kenellekään. Jokainen yrittää selvitä siitä tavallaan. Roni hankkii lääkkeeksi itselleen työpaikan. Hän pestautuu kaupunkiin vasta tulleeseen, uuteen antikvariaattiin, jota pitää kärttyisä, vähäpuheinen, salaperäinen ja vanhemmanpuoleinen mies nimeltä Johannes Konrad.

Roni ahkeroi antikvariaatissa koulun jälkeen ja viikonloppuisin. Hän tulee kiinnittäneeksi huomiota erääseen vallan kummalliseen asiaan: Antikvariaatin takahuoneessa tapahtuu outoja asioita...

Johannes Konrad puuhaa jotain omituista takahuoneen visusti lukittujen ovien takana. Ronia uteluttaa tilanne kovasti. Niinpä hän kertoo siitä kaverilleen Jontulle. Yhdessä pojat alkavat selvittää antikvariaatinpitäjän arvoitusta. Uteliaat kaverukset menevät jopa niin pitkälle, että he yrittävät murtautua salamyhkäiseen takahuoneeseen.

Lukittu ovi ei tosin tunnu antautuvan millään, joten Jonttu kokeilee tv:stä tuttua keinoa ja potkaisee sitä voimalla. Sitä hänen ei missään nimessä olisi kannattanut tehdä! Jonttu nimittäin satuttaa varpaansa ja varpaat eivät kuntoudu entiselleen sitten millään. Ei, ei, niiden tila vain pahenee pahenemistaan...

Kun tapahtumasta on kulunut jo toista kuukautta, kysyy Johannes Konrad yllättäen Ronilta: -Mitä niille varpaille oikein tapahtui?

Kuinka Johannes Konrad tiesi, mitä pojat olivat tehneet? Tuliko Ronille ja Jontulle tekosistaan seuraamuksia? Mitä kummaa antikvariaatin takahuoneessa oikein on tekeillä? Miten Roni selviää vanhempiensa avioerosta? Miksi kirjan nimi on Ron Tulinen? Entä paranevatko Jonttu-paran varpaat ennalleen?

(Susanne Mikkola / Sivupiiri)

- - -

Onko mitään sen jalompaa kuin halu auttaa ystävää?

Eräänä tuiskupäivänä 13-vuotiaan Ronin elämä nytkähtää raiteiltaan, ja hän päätyy apulaiseksi Ajatusten Ritarit -nimiseen antikvariaattiin. Liikkeeseen ja sen omistajaan tuntuu liittyvän paljon salamyhkäistä, ja Roni pyytää ystävänsä Jontun avukseen selvittämään takahuoneen arvoitusta. Yritys kilpistyy kuitenkin alkuunsa Jontun teloessa jalkansa lukittuun oveen. Varpaat turpoavat muodottomiksi. Kun vaiva äityy niin pahaksi että Ronin on tunnustettava tapahtuma kauppias Konradille, tämä paljastaa todellisen henkilöllisyytensä ja läjän muita hämmästyttäviä seikkoja ihmiskunnan historiasta. Selviää, että vain lupautumalla muinaistieteellisen aikamatkan koekaniiniksi Ronilla on mahdollisuus auttaa ystäväänsä.

Tästä alkaa mielikuvituksellinen seikkailu, joka vie Ronin suoraan keskiajan sydämeen, keskelle kuninkaiden, ritareiden, kerettiläisten ja pahamaineisen inkvisition keskinäistä välienselvittelyä.

(Kirjailijan kotisivut)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

239

Kustantaja

Kieli