Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Noidanlukko

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Ennin, pienen karjalaistytön, lapsuuden kirkas idylli tulvii iloisen jännittynyttä odotusta, aivan kuin tytön mielikin. Kesäaamuisin hänellä on tapana hiipiä katsomaan, josko nuppunsa piilottava salaperäinen pieni kasvi olisi jo puhjennut kukkaan. Mutta vääjäämätön pettymys on myös enne tulevasta: noidanlukko ei kuki koskaan, ja onnellinen lapsuus katkeaa sodan syttymiseen. Ennin ja hänen perheensä on suljettava kotiovi, jätettävä taakseen koko siihenastinen maailmansa ja aloitettava loputon evakkotaipaleensa.
Ennin heräävä tunne-elämä, kiintymys Kannaksen kotiseutuun ja sen asukkaisiin sekä luontokappaleisiin ovat aiheena pyskologisesti tarkkanäköisessä ja raikkaan humoristisessa tarinasikermässä. Eeva Kilven sadunomaista valoa säteilevä esikoisnovellikokoelma Noidanlukko ilmestyi ensi kerran vuonna 1959.
(Takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
sarja lapsuudesta
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
157
Kustantaja
Lisätietoja
Novelli "Johannes" on ilmestynyt tsekiksi pohjoismaisten naiskirjailijoiden antologiassa Almanach severskych literatur (2000). Novellin on kääntänyt Jan Dlask.