Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pasaatituulet

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kaukaisten paviljonkien tekijältä jälleen mestarillinen, väkevä romaani, jonka tapahtumapaikkana on viime vuosisadan Sansibar, kesyttömän kiehtova, huumaavasti tuoksuva neilikkasaari ja sen kiihkeästi elävä, kurjuuden ja satumaisen loiston kirjoma pääkaupunki. Tänne saapuu nuori, kaunis amerikatar Hero Hollis joutuakseen taisteluun orjuutta ja orjakauppaa vastaan, kamppailuun inhimillisyyden, vapauden – ja oman henkilökohtaisen onnensa puolesta.

On vuosi 1859. Nuori Hero Hollis on matkalla Bostonista Sansibariin, jonka konsuli hänen setänsä on. Matkalla hän joutuu myrskyssä hengenvaaraan, josta hänet pelastaa pahamaineinen Rory Frost – mies, jonka merkitys hänen myöhemmissä vaiheissaan on suuri.
Perillä Heroa odottaa täysin uusi maailma. Hero lumoutuu saaren rajusta kauneudesta, hämmästyy sen vastakohtaisuuksista, köyhyydestä ja alkeellisuudesta, arabialaisen aateliston elämän satumaisten loistosta, eurooppalaisten ja amerikkalaisten ahdaskatseisesta tärkeilystä. Kauhun valtaa hänet saa orjakauppa, jonka viimeinen ja vankin keskus Sansibar on…
Hero päättää tehdä kaikkensa orjakaupan lopettamiseksi. Hän kääntyy komean Clayton Mayon puoleen… Englantilainen meriupseeri Daniel Larrimore edustaa myös niitä voimia, jotka toimivat orjakauppaa vastaan.
Pasaatituulet on historiallisen tapahtumasarjan kuvaus, mutta ennen muuta se on vaikuttava kertomus erään nuoren naisen kehityksestä ja taistelusta. Heron ihanteet joutuvat lähes ylivoimaiselle koetukselle. Hän kokee aseellisen kansanousun, merirosvojen hyökkäyksen, kymmeniä tuhansia ihmisiä tappavan koleraepidemian. Mutta hän myös kasvaa kestämään elämän kovat tosiasiat –silloinkin kun kysymys on hänen omasta onnestaan.
Hero ei lähde Sansibarista takaisin helppoon elämään; ja monien vaarojen, pettymysten ja hurjien seikkailujen jälkeen häntä odottaa itseäänkin onni ja rakkaus.
Pasaatituulet on upeaa, mukaansatempaava kerrontaa. Niin romaanin henkilöt kuin sen kuvaama maailma, huumaavasti tuoksuva saari, kesytön meri, rappion ja loiston Sansibar jäävät elämään lukijan mieleen.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

703

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

411

Kustantaja