Lukuloma - vinkkejä nuorille ja lapsille

Kirjahylly

10 kirjaa

28.8.2019
|Kaikki kirjahyllyt

Vietetään yhdessä lukulomaa vaikkapa näiden Sivupiirin kirjavinkkien parissa! Lisää kirjavinkkejä löytyy selaamalla Sivupiirin päivän täkyjä tai kevään ja syksyn 2019 lasten- ja nuortenkirjojen uutuuslistauksia.
Vinkkihyllyjä teemoittain ja luokka-asteittain:
Lastenkirjallisuuden kirjahyllyt ja Nuortenkirjallisuuden kirjahyllyt.

Nuorille:

Elizabeth Acevedo: Runoilija X (Karisto) – Vahva runoromaani vie Harlemin katujen sykkeeseen.

Magdalena Hai: Kolmas sisar (Otava) – Upea fantasiaromaani vie matkalle Royaumeen.

Karen M. McManus: Yksi meistä valehtelee (WSOY)– Vetävä jännäri, joka vie amerikkalaisen lukiomaailman kiemuroihin.

Anniina Mikama: Huijarin oppipoika (WSOY) – Hurmaava seikkailuromaani vie matkalle vanhaan Karakovaan.

Jukka-Pekka Palviainen: Virityksiä (Karisto) – Letkeä matka sairaalan vuoteelle, jossa viritellään vähän muutakin kuin mopoja.

Lapsille:

Riikka Ala-Harja ja Marika Maijala: Kahden perheen Ebba (Otava) - Kahden maailman Ebba -kirjan jatko-osa, jossa isä vuorostaan matkustaa perheineen Ebban luo.

Eva Franz: Osasto 23 (Hallonbacken) (S&S) - Jännittävä kertomus vanhasta parantolasta, jossa on meneillään jotain kummallista.

Kaisa Happonen ja Joonas Utti: Piste (WSOY) - Vauhdikas ja nerokas tarina pienen pienestä pisteestä, joka on huomaamaton, mutta jonka pitää aina olla paikalla.

Roope Lipasti ja Harri Oksanen: Lätkä-Lauri ja tautinen turnaus (WSOY) - Nopealukuinen ja hauska tarina Sapelihammastiikereiden turnausreissusta.

Agnes ja Elias Våhlund: Käsikirja supersankareille (S&S) - Hieno kuvakertomus kiusatusta tytöstä, joka löytää Käsikirjan supersankareille.

 

Vinkit Katja Kyllönen