Käytännönläheiset ja arkiset lastenkirjat

Kirjahylly

10 kirjaa

27.12.2016
|Kaikki kirjahyllyt
Tässä hyllyssä on nuortenkirjoja, joiden tapahtumat ovat käytännönläheisiä ja arkisia. Hylly on koottu kirjasuosituksista, jotka Kirjavinkkariyhdistys ry:n vinkkarit ovat tehneet Media-avain-sivustolle.
 
Media-avain arvioi lapsille ja nuorille suunnattua mediaa kasvatuksen ja myönteisten viestien näkökulmasta. Palvelu poimii kirjoista ja elokuvista hyviä roolimalleja, tunnetaitoja ja ajattelun aihetta eri-ikäisille. Media-avaimen elokuva-arviot löydät osoitteesta media-avain.fi.
 
Alakoski, Susanna - Päivän Harri
Barrows, Annie - Isa + Bea -sarja, hyllyssä Isa + Bea
Isa ja Bea eivät tykänneet aluksi toisistaan lainkaan. Mutta sitten heistä tuli parhaat ystävät. (Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)
Fine, Anne - Aamu ilman äitiä
Gahrton, Måns - Rosan elämää -sarja, hyllyssä Rosan elämää - ja vähän Villenkin.
Varhaisnuorille suunnattu sarja Rosan elämästä iloineen ja suruineen. Rosa on vähän hassu, mutta varsin samaistuttava hahmo. (Katri/Kirjavinkkariyhdistys ry).
Kanto, Anneli - Tulikärpäset
Kanto, Anneli - Viisi villiä Virtasta -sarja, hyllyssä Vilma Virtanen ja uimataito
Virtasen perheessä ehtii tapahtua monenlaista. Kirjoissa käydään läpi tuttuja tilanteita aina pimeän pelosta mustasukkaisuuteen ja haaveeseen omasta lemmikistä. Jokainen lapsi on omanlaisensa ja jokaisella on oma tahto. (Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)
Kirkkopelto, Katri - Oona ja Eetu -sarja, hyllyssä Oona ja Eetu - päivä hoidossa
Oona ja Eetu -kirjoissa törmätään lapsiperheen arkisiin tilanteisiin. (Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)
Kuronen, Kirsti - Kuituset-sarja, hyllyssä Kuituset ja kummitus
Ekaluokkalaiset kaksospojat Nuutti ja Niilo elävät isovanhempien kanssa, käyvät koulua ja ovat kavereiden kanssa. Arkeen mahtuu monta hankalaa asiaa. (Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)
Ruuska, Kerttu - Elsa-sarja, hyllyssä Elsa luistelemassa
Elsa on 5-vuotias ja innostunut kokeilemaan kaikkia uutta. Sarjassa matkustetaan, luistellaan, käydään uimahallissa ja tehdään muitakin tuttuja asioita Elsan ja Laurin kanssa. (Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)
Veirto, Kalle - Pelibunkkerin pojat