Vilma Virtanen ja uimataito

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Viisivuotiaan Vilman olisi aika mennä uimakouluun, mutta vedessähän saattaa olla ties vaikka mitä ällötyksiä ja ameeboita! Viisi villiä Virtasta -sarjan avausosassa Vilma opettelee voittamaan epäluulonsa vettä kohtaan. Tarinan keskiössä on myös sisarussuhteet.

(Pia/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Viisivuotias Vilma aloittaa pikkuveljensä Paavon kanssa uimakoulun. Kun Paavo juoksee rohkeasti ja innoissaan veteen uimaan, jää Vilma varovaisesti rannalle seisomaan. Hänen mielestään vesi on vaarallista ja epähygieenistä. Onhan hän nähnyt isosiskonsa Veeran mikroskoopilla, kuinka paljon yhdessä vesipisarassa voi olla inhottavia vesikirppuja, kyklooppeja ja muita pikku hirviöitä. Uimakoulussa lapset opettelevat kuitenkin hauskoja vesileikkejä ja monenlaisia uimataitoja. Lopulta myös Vilma uskaltautuu kastumaan vedessä ja uimakoulun jälkeen vedenalainen maailma ei jännitä häntä enää yhtään.

Kivan uuden kuvakirjasarjan aloitusosa!

(LiiSa/Okariino)

- - -

Anneli Kanto on aloittanut uuden kirjasarjan Virtasen perheen vilkkaista tenavista. Tässä ensimmäisessä osassa viisvuotias Vilma lähtee pikkuveli Paavon kanssa uimakouluun. On kesä ja vesikin lammessa on lopulta ihanan lämmintä. Vilmaa kuitenkin askarruttavat vedessä asustavat kirput ja ameebat. Niistäkin huolimatta vesimyyrää on huisin hauskaa osata uida.

(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

- - -

Viisivuotias Vilma on varovainen luonne. Nyt hän on tullut siihen ikään, että olisi opeteltava uimaan, mutta mielessä kummittelevat mikroskoopista nähdyt kammotukset, joita uimavesikin varmaan vilisee: ameeboja, vesikirppuja ja kyklooppeja. Kenties myös yök-ötököitä ja limalirppuja. Pakko on kuitenkin lähteä uimakouluun, seurana pikkuveli Paavo, jonka mielestä mikään ei voisi olla vesileikkejä hauskempaa!

Vilman tarina aloittaa uuden viisiosaisen kuvakirjasarjan, jossa kuvataan humoristisesti ja lämmöllä pienten lasten arkea ja sisarusrakkautta. Joka osassa esitellään yksi perheen lapsista, joista kullakin on omat, ärsyttävätkin luonteenpiirteensä ja ikäkauteen liittyvät pulmansa. Kuvittaja Noora Katto on luonut sarjaan selkeän, värikkään maailman, jonka äärellä pienet lukijat viihtyvät.

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

30

Kustantaja

Kieli

Kuvittaja