Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pelibunkkerin pojat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pelikiellossa olleet pojat keksivät tehdä tyhjillään olevaan varastoon peliluolan, jossa aikuiset eivät häiritse. Siellä uskaltavat pelata kaikki, pelikiellossa olevatkin, eikä tarvitse välittää peliajoista ja siitä, kuinka paljon kenenkin kotona on lupa pelata. Mutta valitettavasti pojat jäävä kiinni. Totaalisesti.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

12-vuotiaat Jose, Veltto, Mälli ja Jörö ovat pelikiellossa. Kesäloma on juuri alkanut ja olisi paljon aikaa pelata xboxilla tai pleikkarilla. Mutta kielto on kielto.

Naapurin vanhaan röttelötaloon muuttaa uudet asukkaat. Perheen isä on pelisuunnittelija, ja tämän takia naapurista löytyy uusi, vasta tulossa oleva konsolipeli, Squeezer. Vain Jose saa aluksi vihiä tästä ihmepelistä. Hän tutustuu naapurin tyttöön, Annikaan, ja pääsee näkemään koneen ihan omin silmin. Mutta Annikan kotona on eri säännöt. Peliaikaa täytyy ansaita. Niinpä Jose tutustuu aivan uuteen peliin, pesäpalloon. Pikkuhiljaa muutkin pojat pääsevät jyvälle Josen puuhista. Poikien vanhemmat eivät välitä uusista naapureista, ja varsinkin uusi pelikone on pidettävä visusti salassa. Mutta tieto alkaa levitä ja yhteenottoa vanhempien ja lasten välillä ei voi välttää.

(Jenski / Sivupiiri)

- - -

Täydellinen kesäkirja pojille: jätkäporukan kiireettömiä lomapäiviä piinaavan pelihimon kourissa

Mikä on parasta kesässä? Pelata Xboxia kotona kuusi tuntia viitenä päivänä viikossa vai viisi tuntia kuutena päivänä? Omenankukkapuistikon pojille kumpikaan vaihtoehto ei käy. 12-vuotiaat Jose, Veltto, Mälli ja Jörö yrittävät kiertää naapuruston yhteisiä sääntöjä ikiomassa pelibunkkerissaan, mutta käry käy ja koneista katkeaa virta. Sitten naapurin röttelötaloon muuttaa outo tyttö, jonka isä omistaa mullistavan Squeezer-konsolin. Yhtäkkiä pelin säännöt muuttuvat. Kuinka peliaikaa ansaitaan? Kuka pelaa kenenkin kanssa ja mitä? Miksi Jose aloittaa salaperäisen pesäpalloharrastuksen, johon muut kaverit imeytyvät mukaan kaikkia kieltoja uhmaten?

Pelibunkkerin pojat on romaani kesästä, konsoleista, isästä ja pojasta, suvaitsevaisuudesta ja vääjäämättömästä yhteenotosta. Suosikkikirjailija Kalle Veirto nappaa tutun timmillä huumorillaan mukaan jälleen lukijat ikään ja sukupuoleen katsomatta!

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

237

Kustantaja