Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Aamu ilman äitiä

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Äiti on joutunut lähtemään aikaisin töihin ja Niko ja Tanja joutuu selviämään aamusta ilman äitiä. Kaikki olisi helppoa, mutta Juuson vielä vauva ja hänetkin pitää hoitaa. Äiti on nauhoittanut kasetille, mitä pitää tehdä. Mutta pahinta on, että isän viereen pitää viedä herätyskello niin, ettei isä herää. Sillä isä on ollut yön töissä.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Kun Niko ja Tanja aamulla heräävät, on lattialla kasettisoittimen edessä lappu, jossa lukee: Kuunnelkaa kasetti. Äitiä ei näy missään ja pikkuveli-Juuso kurkkii vastaheränneenä pinnasängystään. Lapset laittavat kasetin pyörimään. Nauhalta kuuluu äidin ääni, joka suoltaa ohjeita aamutoimista sekä selittää, että hän on joutunut lähtemään todella, todella aikaisin töihin ja isä on ollut yövuorossa ja nukkuu vielä. Isän on annettava vielä nukkua, joten lasten on siis selvittävä tämän aamun toimista ihan itse. Juuso on niin pieni vielä, ettei ymmärrä miten on mahdollista, että äidin ääni kuuluu, mutta häntä ei kuitenkaan näy missään. Niinpä poika alkaa itkeä suoraa huutoa. Siinä lapsilla on käsillä jo ensimmäinen aamun ongelmista!

Mitä sisarukset tekevät? Saavatko he pikkuveljensä rauhoittumaan? Entä, saadaanko Juuso puettua, syötettyä ja vietyä päiväkotiin? Juuson rakas Roope-lelupupukin on kadoksissa! Löytyykö se?

Isällekin pitäisi viedä herätyskello makuuhuoneeseen ilman, että isä herää. Onnistuvatko lapset siinä? Entä, mitä ihmettä keittiössä oikein tapahtuu tänä poikkeuksellisena aamuna?!

Ehtivätkö Niko ja Tanja kouluun? Entä, selviävätkö he aamutoimista kunnialla?

(Susu/Okariino)

- - -

Kun Niko ja Tanja ja Juuso-vauva heräävät aamulla on äiti lähtenyt jo aikaisin aamulla töihin ja isä nukkuu oltuaan yön töissä. Lasten on selviydyttävä aamutoimista keskenään, äidin kasetille lukemia ohjeita noudattaen.

(Lastenkirjainstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

48

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä