Tulevaisuudenkuvia (8.lk)

Kirjahylly

26 kirjaa

24.3.2016
|Kaikki kirjahyllyt

Maapalloa kohtaa katastrofi: vesivarat hupenevat, osa asukkaista katoaa, aurinko sammuu, robotit ottavat vallan, rakkaus kielletään, jokaista valvotaan rannekkeilla... Miltä elämä näyttää tulevaisuuden uhkakuvissa? Pärjäisitkö sinä tällaisessa tulevaisuudessa?

Viimeaikoina on ilmestynyt useita nuortenkirjoja, televisiosarjoja ja elokuvia, jotka kertovat tulevaisuuden uhkakuvista. Tällaisesta "epätoivotusta" tulevaisuudenkuvitelmasta käytetään nimeä dystopia. Jos olet nähnyt Suzanne Collinsin teoksiin pohjautuvan Nälkäpäeli-elokuvan, olet jo tutustunut dystopiaan. Onko dystopia viihdettä vai pelottelua vai kenties jotain muuta?

Tässä listassa on sekä nuortenkirjoja, nuorten aikuisten kirjoja, aikuisten kirjoja sekä sarjakuvia. Kokenut lukija voi huoletta valita minkä tahansa teoksen. Aikuisten kirjat ovat listan loppupäässä. Kokemattomalle lukijalle suosittelen nuortenkirjaa tai sarjakuvaa. Teosten takakansiin pääset kurkkaamaan klikkaamalla teosta. Näet myös sivumäärän, jos sillä on jotain merkitystä. Kirjaahan ei ole "pakko" lukea kokonaan ellei se miellytä. Tehtäviin ei kuitenkaan voi vastata vain 20 sivun perusteella.