Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tie

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Pulitzer 2007

Pimeä, tuhkan peittämä maisema. Puut ovat lehdistä paljaat, tuulella ei ole mitä liikuttaa ja on hiljaista. Isä ja poika vaeltavat palaneen maan läpi kohti etelärannikkoa. Mukanaan heillä on vain vaatteensa, kellareista löydettyä ruokaa, pistooli – ja toisensa.
Mestarillisen lakonisesti, vähäeleisyyden voimaan luottaen Cormac McCarthy kuvaa kahden ihmisen arkea maailmassa, jossa elämä on elämisen arvoista vain vaivoin. Kuten lumihiutaleet putoilevat mustaan maahan kuin armon muistutuksena, laskeutuvat sanat tämän romaanin sivuille. José Saramagon ja Samuel Beckettin romaaneihin verrattu Tie luo katseen allegoriseen, mutta mahdollisen kautta realistiseen maailmaan.

Kymmenen teosta julkaissutta Cormac McCarthya pidetään yhtenä merkittävimmistä amerikkalaisista nykykirjailijoista. 75 ikävuodestaan hän on asunut yli 25 vuotta Tennesseessä ja Texasissa. Häntä pidetäänkin erityisesti tämän päivän etelän rajaseutujen maiseman ja usein väkivallan leimaaman elämän kuvaajana. Maailmanmaineeseen hän nousi voitettuaan National Book Award -palkinnon kuudennella romaanillaan All the Pretty Horses, joka tunnetaan meillä elokuvana. McCarthylta on aiemmin suomennettu kaksi teosta, Matka toiseen maailmaan (The Crossing) sekä Menetetty maa (No Country for Old Men), joista jälkimmäisestä tehty elokuva voitti neljä Oscaria.
(takakansiteksti)
Konkreettiset tapahtumapaikat
Asiasanayhdistelmät
Asiasana tai oma avainsana
Elokuvat
Tekstinäyte
Kun hän heräsi öisin pimeässä ja kylmässä metsässä hän aina haki kädellään vieressä nukkuvan lapsen. Yöt pimeääkin pimeämpiä ja jokainen päivä harmaampi edellistä. Kuin alkava kalsea silmäsairaus himmentäisi maailmaa pois. Hänen kätensä nousi ja laski hiljalleen jokaisen kallisarvoisen hengenvedon mukana.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Nimi
Ilmestymisaika
Sivumäärä
245
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Nimi
Ilmestymisaika
Sivumäärä
239
Kääntäjä