The walking dead 1

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Poliisikonstaapeli Rick Grimes herää koomasta vain huomatakseen, että maailma on loppunut. Verenhimoiset zombit ovat täyttäneet Yhdysvallat, ja harvat eloonjääneet joutuvat turvautumaan epätoivoisiin keinoihin selviytyäkseen hengissä. Mutta vaikka elävät vainajat kauheita ovatkin, pahin peto on silti ihminen. Kirkmanin luoma kauhusarjakuva Walking dead on viimevuosien suurimpia menestystarinoita, ja siihen perustuva TV-sarja on valloittanut katsojat ympäri maailman, myös Suomessa.
Robert Kirkmanin kirjoittama ja aluksi Tony Mooren, myöhemmin Charlie Adlardin, kuvittama THE WALKING DEAD on yksi viime vuosien suurimpia menestystarinoita sarjakuvamaailmassa. Niinkin erikoisen aiheen kuin zombie-maailmanlopun ympärillä kieppuva tarina on koukuttanut lukijan toisensa jälkeen, ja sekä lehti että siitä kootut albumit ovat jatkuvasti Yhdysvaltain sarjakuvalistojen kärkisijoilla. Vuonna 2010 sarja sai arvostetun Eisner-palkinnon kategoriassa ”paras jatkuva sarja”.

Sarjan lähtökohta on petollisen simppeli. Konstaapeli Rick Grimes joutuu ammuskelun seurauksena sairaalaan, ja kun hän herää sieltä, elävät kuolleet ovat vallanneet koko maailman ja sivilisaatio romahtanut. Alkaa tuskien ja haasteiden täyttämä matka, kun Rick yrittää löytää perheensä ja rakentaa heille jonkinlaista turvattua elämää tässä toivottomassa uudessa maailmassa.

Vaikka kauhistuttavat zombiet näyttelevät sarjakuvassa suurta osaa, huomion vievät napakasti rakennetut ihmishahmot ja heidän keskinäiset kiistansa. Kirkman on mestari luomaan uskottavia tyyppejä sekä keksimään yllättäviä käänteitä, ja niin Moore kuin Adlardkin kuljettavat tarinaa sujuvasti harmaasävytetyillä kuvillaan.
(Egmont)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

145

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Kuvittaja

Lisätietoja

ISSN 2000-9291

Sarjamerkintä

Alanimeke

jatkuva tarina henkiinjääneiden kohtaamista kauhuista

Ilmestymisaika

Sivumäärä

300

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Julkaistu alun perin englanniksi Walking dead -lehden numeroissa 1-12

Sarjamerkintä