Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tatuoitu taivas

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kulttiklassikoksi noussut toimintajännäri toiveuusintana Kolmas maailmansota on haudannut viimeisetkin haaveet Euroopan unionin loistavasta tulevaisuudesta. Taivaan on tatuoinut tummaksi lohikäärmehelluntain painajainen, joka räjäytti taivaalle osan Aasiaa. Euroopan rappeutuneessa pääkaupungissa Union Cityssä asustaa Uno Louner, maailmansodan veteraani ja pulp-viihteen suoltaja. Psyykenlääkkeiden siivittämä hiljaiselo tornitalon yläkerroksessa keskeytyy, kun Louner saa epätoivoisen viestin tuntemattomalta naiselta ja pääsee Suuren Sumutuksen jäljille. Louner sukeltaa Pimeiden Vyöhykkeiden varjoihin ja joutuu painajaiseen, jossa ihmishenki, laki ja pyhät lupaukset eivät ole yenininkään arvoiset. Reijo Mäki näyttää taitonsa mustanpuhuvan actionin mestarina. Tatuoitu taivas on hyytävä visio maailmasta, joka on jakautunut tylysti kahtia. Joillakin on kaikkea, suurimmalla osalla ei mitään.


Kolmannen maailmansodan jälkeisen yhtenäisen Euroopan Union Cityssä pulp-kirjailija ja maailmansodan veteraani Uno Louner joutuu tahtomattaan keskelle suurta huijausta. Kohtalokas kaunotar Dian Kiss pyytää Lounerilta apua ja suojelusta. Naisen kanssa hän joutuu pakenemaan henkensä edestä roistoja ja tappajia, jotka kaikki näyttävät olevan Dianin jäljillä.

Pimeyden Vyöhykkeeltä Louner kuitenkin löytää apua vanhan suomalaisen heimon edustajilta - omilta entisiltä maanmiehiltään. Yhteiskunta on ankea ja luokkaerot jyrkkiä, ihmishenki ei ole yeninkään arvoinen.

Mutta mikä on Suuri Yksinäinen? Ja mitä sellaista Dian Kiss tietää, että hänet pitää tappaa?
(Laura Norris/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

348

Kieli