Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Punni-palkinto Riina Katajavuoren ja Salla Savolaisen Mennään jo naapuriin -kirjalle

Sivupiiri
5.4.2018

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Toista kertaa jaettava Punni-kirjallisuuspalkinto myönnetään tänä vuonna Riina Katajavuorelle ja Salla Savolaiselle teoksesta Mennään jo naapuriin (Tammi 2017). Kirja on ajankohtainen ja tärkeä, se kertoo tämän päivän Suomesta. Punni-palkinto jaetaan kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Palkinto on arvoltaan 4000 euroa ja se jaetaan tasan tekijöiden kesken. 
 
Ote palkintoperusteluista:
”Teksti on taidokkaasti rakennettua, huoliteltua ja selkeää suomen kieltä. Iloinen, vivahteikas kuvitus on erottamaton osa kokonaisuutta ja tarjoaa katseltavaa monen ikäiselle lukijalle. Kirjan kutsuviin koteihin astuisi mielellään sisään. Värikylläisyys kuvastaa hienosti niitä vivahteita, jotka ovat uusien suomalaisten myötä tulleet osaksi suomalaista elämää. Jokaisessa luvussa kuuluu kirjailijan kautta luvun kertojan ääni. Se, että Katajavuori on valinnut kertojaksi lapsen, auttaa pientä kuulijaa tai jo lukemaan oppinutta samaistumaan perheen elämään.”
 
Raati jakaa tänä vuonna myös kaksi kunniamainintaa, toinen menee Kirsti Kurosen kirjalle Pönttö (Karisto) ja toinen Kaj Korkea-ahon ja Ted Forsströmin kirjalle Zoo! Viraalit nerot (Otava). 
 
Palkintoraati: asiantuntijajäsen oppikirjailija Markku Töllinen, Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksen jäsenedustajana kirjailija Katja Krekelä, nuorisojäsenenä lukiolainen Jaina Saviainen ja raadin puheenjohtajana Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen.
 
Lisätietoja: 
 
 
Katja Kyllönen/Sivupiiri