Kuvakirjoja: kesä ja meri

Kirjahylly

10 kirjaa

12.5.2020
|Kaikki kirjahyllyt

Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävän erityistehtävän kesän 2020 lukukampanja Aarrejahti on voimassa 31.8.2020 saakka. Tässä Sivupiirin kuvakirjavinkkejä Aarrejahtiin.

Jenni Erkintalo: Mato ja meri (Etana Editions)
Vastustamaton kaipaus saa madon sinkauttamaan itsensä korkin päälle kellumaan. Pian viereen tulee pullo, josta löytyy avunpyyntö ja mato päättää lähteä etsimään avunpyytäjää. Madolle tulee matkalla kuitenkin ahneus koko ajan isompaan ja isompaan veneeseen ja matkan alkuperäinen tarkoitus meinaa unohtua...

Lena Frölander-Ulf: Isä, minä ja meri (Teos)
Lapsi voi olla ujo ja viihtyä yksikseen, vaikka isä olisikin erityisen sosiaalinen. Toisten lasten kanssa leikkimisen sijasta lapsi voi oman mielikuvituksensa avulla löytää paikan olla yksin ja yhdessä.

Riikka Jäntti: Pikku hiiren hellekesä (Tammi)
Pikku hiiri viettää kesäpäiviä äidin kanssa käyden mm. huvipuistossa, uimarannalla ja taidemuseossa.

Riina Katajavuori ja Christer Nuutinen (kuvitus): Sumusaaren merirosvo (Karisto)
Luonnonsuojeluteemainen kuvakirja, jossa seikkailee merirosvoäiti, veneenveistäjäisä ja aloitteleva merirosvo.

Hannele Lampela ja Ninka Reittu (kuvitus): Prinsessa Pikkiriikin kesä (Otava)
Prinsessa Pikkiriikki saa tarpeeksi vanhemmistaan ja pääsee lomalle mummon ja papan iloiseen, lepsuun, hellään ja hulvattomaan hoivaan.

Reetta Niemelä ja Leena Lumme (kuvitus): Miljan kesä (Otava)
Milja on kesänvietossa ukin kanssa mökillä. Kesään mahtuu monenlaista kivaa touhua aina lettutaikinan teosta vihdan taitteluun.

Reetta Niemelä ja Sanna Pelliccioni (kuvitus): Nähdään majalla, kasviagentit (Sammakko)
Lapset saavat kesän alussa luontoa harrastavilta papoilta tehtävän: heidän pitää löytää metsän salaisin paikka. Asiaa selvittäessään lapset törmäävät kirjastoautonkuljettaja Vaappuraiseen, joka täyttää kasvipäiväkirjaa ja lapset innostuvat myös kokeilemaan samaa. Luontoagenttien tärkein tehtävä on pelastaa kasvit!

Reetta Niemelä, Mia Rönkä ja Sanna Pelliccioni (kuvitus): Nähdään majalla, pörriäisagentit (Sammakko)
Asuntopulaisia mesipistiäisiä, nurmikolla nääntyviä erakkomehiläisiä ja kulta-aarteisia mehiläisiä pörrää ainakin tässä seikkailussa, jossa lapsiagentit selvittelevät merkillisen ikkunattoman ja ovettoman talon arvoitusta.

Laura Ruohonen ja Erika Kallasmaa (kuvitus): Merimonsterit (Into)
Runomuotoinen monsterikirja, jossa sukelletaan menneeseen aikaan merihirviöiden syntysijoille.

Maami Snellman ja Sanna Pelliccioni (kuvtus): Jaakko Enkeli Lentokenttä katoaa (Myllylahti)
Jaakko Enkeli Lentokenttä kuulee joutuvansa kissakotiin perheen lomamatkan ajaksi ja kukapa sellaiseen nyt haluaisi, kun kuulostaa siltä että se on vuorattu kissankarvoilla! Niinpä Jaakko päättää kadota. 

Vinkit Katja Kyllönen