Nähdään majalla, pörriäisagentit

Tyyppi

kuvakirjat
tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tarina mehiläisistä ja heidän vaikutuksistaan ympäristöön kietoutuu sopivan jännittävään ja vauhdikkaaseen agenttiseikkailuun. Lähiluonnon ilosanomaa!

(Pia/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Mitä kummaa? Mesipistiäisillä on asuntopula! Vihreä nurmikko onkin erakkomehiläiselle näännyttävä erämaa. Ja mehiläisillä on talossaan kultainen aarre.

Anna, Kaamanen, Uni ja Hamid ovat leikkimässä salaisessa majassaan, kun Kaamanen tekee kiikareilla yllättävän havainnon. Metsikön reunaan on ilmestynyt merkillinen pieni talo, jossa ei ole lainkaan ikkunoita tai ovia. Lapset päättävät ryhtyä agenteiksi ja ottaa selvää talon arvoituksesta. Eikä aikaakaan, kun kaverukset ovat huiman pörriäisseikkailun pyörteissä. Tutuksi tulee niin kesymehiläinen kuin luonnonvaraiset pikku mesipistiäiset. Pitkäsen papoilla, Paavolla ja Pekolla onkin monta salaista tehtävää pörriäisagenteille. Ja tietenkin lopulta päästään avaamaan mehiläisten aarre-arkku ja maistamaan hunajaa!

Kotoisaan kaupunginosaan sijoittuva lastentietokirja on tulvillaan arkiluonnon läsnäoloa. Kirjan tekijäjoukko tuo esiin miten helppoa ja leikinomaista luonnon monimuotoisuuden lisääminen omassa lähiympäristössä voi olla. Samalla hauskat puuhat saattavat ihmiset yhteen. Nähdään majalla, pörriäisagentit saa jatkoa lintu- ja kasviaiheisilla kirjoilla. Nuorilta agenteilta eivät siis tehtävät lopu!

Ajatus arkiluonnosta ja luonnon läsnäolosta ihmisen elämän kaikilla osa-alueilla ruuasta pukeutumiseen ja kulttuuriin saa Nähdään majalla – kirjoissa lempeän humoristisen, innostavan muodon. Tieto on kirjassa innostavaa ja yllätyksellistä. Palkitun kuvittajan Sanna Pelliccionin heleänherkät, hauskat piirrokset sekä tunnistamista tukevalla tarkkuudella maalatut kasvi- ja hyönteiskuvat kuljettavat lukijan suoraan kultaisen pörriäskesän pyörteisiin.

(Sammakko)

- - -

Reetta Niemelän, Sanna Pelliccionin ja Mia Röngän yhteistyön tuloksena syntynyt lastenkirja.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

40

Sarjamerkintä