Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Helsinki Lit -festivaalin 2016 ohjelma julkaistu

Ajankohtaista
3.3.2016

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty ja kirjallisuuden ystäviltä paljon kiitosta saanut Helsinki Lit -festivaali pidetään 13.-14.5.2016 jälleen Savoy-teatterissa. Tapahtuman ideana säilyvät kirjailijoiden ja kirjallisten henkilöiden keskustelut ja kohtaamiset.

Festivaalin kansainväliset vieraat ovat Sadie Jones (UK), Helen Macdonald (UK), Jonas Hassen Khemiri (SE), Sara Stridsberg (SE), Mark Levengood (FI/SE) ja Tore Renberg (NO). Lisäksi tapahtumassa nähdään venäläis-amerikkalainen kirjailija ja toimittaja Masha Gessen. Musiikkiakin koetaan, sillä ruotsalaisartisti Frida Hyvönen on suunnitellut tapahtumaa varten erikoiskonsertin.

Kotimaisina esiintyjinä Helsinki Litissä ovat Philip Teir, Sofi Oksanen, Rosa Liksom, Riikka Pulkkinen, Tommi Kinnunen, Katri Lipson, Hannu Väisänen, Hanna Saarikoski, Juha Itkonen, Claes Andersson ja Sirpa Kähkönen. Juontajana toimii Pekka Strang.

Tapahtumassa jaetaan viimevuotiseen tapaan myös Jarl Hellemann -käännöskirjapalkinto. Yle Teema lähettää festivaalin keskusteluja suorana. Kirjasammossa julkaistaan festivaalin jälkeen raportti tapahtumasta.

Lisätietoja:
Helsinki Lit
Viime vuoden festivaaliraportit Kirjasammossa: perjantai 22.5.2015 ja lauantai 23.5.2015
Jarl Hellemann -palkinnon ehdokkaat

 

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo