Lasten- ja nuortenkirjauutuuksia - kevät 2019

Sivupiiri
1.1.2019

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

On taas aika kurkistaa, mitä kirjakevät 2019 tuo tullessaan. Tähän mennessä ilmestyneet kustantajien kevään 2019 katalogit on nyt selailtu läpi ja tuloksena otos mielenkiintoisia lasten- ja nuortenkirjoja. Kirjat on listattu niin, että ensin on lastenkirjat, sitten nuortenkirjat ja molemmat ovat aakkosissa tekijän sukunimen mukaan. Kirjoja ilmestyy toki paljon enemmän, tässä vain pieni otos. Hyvältä näyttää myös kirjakevät 2019!

 

Lastenkirjat:

Eeron traktorikoulu - kirjan kansikuva

Emelie Andrén ja Salla Savolainen: Eeron traktorikoulu, Otava (helmikuu)
Eero rakastaa traktoreita ja kun ne ovat ihan parasta maailmassa, päättää hän perustaa traktorikoulun. Eero laittaa ilmoituksen lehteen ja totta tosiaan, moni on kiinnostunut traktoreista ja Eero saa paljon oppilaita. Ja kun lumi peittää maan, on hyvä, että traktorikuskeja löytyy.. 

 

 

Oliver ja kuutamojuhla - kirjan kansikuva

Astrid Desbordes ja Marc Boutavant: Oliver ja kuutamojuhla, Etana Editions (helmikuu)
Oliverin tuttu ja tavallinen arki muuttuu, kun ovelle tulee yllättävä vieras, hauskanpitoa rakastava Pöllö. Pöllön myötä elämä muuttuu täydemmäksi ja ihanammaksi kuin koskaan.

 

 

Rohkean Rikun hulinaviikko - kirjan kansikuva

Carl-Johan Forssén Ehrlin: Rohkean Rikun hulinaviikko, Otava (tammikuu)
Riku on muuttanut ja edessä on uusi eskari. Miten käy, saako Riku uusia kavereita ja joutuuko hän syömään parsakaalia? Entäpä kun pimeä pelottaa tai hämähäkki kammottaa? Onneksi aikuisilla ja isosiskolla on näppäriä konsteja hoitaa hommat.

 

 

Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta - kirjan kansikuva

Elise Gravel: Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta, WSOY (helmikuu)
Hulvaton sarjakuvaromaani lapsieläintieteilijä Olgasta, joka havainnoi ympäristöä tarkkanäköisesti. Mikä ihme on otus joka näyttää paisuneen hamsterin ja perunan risteytykseltä? 

 

 

Piste - kirjan kansikuva

Kaisa Happonen ja Joonas Utti: Piste, WSOY (toukokuu)
Vauhdikas ja nerokas tarina pienen pienestä pisteestä, joka on huomaamaton, mutta kannattelee isoja asioita. Kaikki tarinat päättyvät pisteeseen, oli ne sitten miten hurjia, jännittäviä, pelottavia tai hauskoja tahansa.

 

 

Koiran kanssa - kirjan kansikuva

Mervi Heikkilä: Koiran kanssa (selkokirja), Avain
Helppolukuinen kirja siitä, mitä kaikkea koiran kanssa voi tehdä. 

 

 

Kauhukännykkä - kirjan kansikuva

Anu Holopainen: Kauhukännykkä, Myllylahti (helmikuu)
Helppolukuinen kauhuromaani alakouluikäisille. Kaksoset Saku ja Sussa löytävät kännykän, joka ei näytä ihan tavalliselta. Heidän harmikseen Ville nappaa puhelimen itselleen, mutta muuttuu pian oudoksi ja lopulta katoaa. Kännykkä ilmestyy taas ja nyt sen löytää Pirre, joka myös katoaa. Mikä on tuo kummallinen kännykkä?

 

 

Hansperi rikkoo kaiken - kirjan kansikuva

Mariko Härkönen ja Tero Makkonen: Hansperi rikkoo kaiken, Myllylahti (maaliskuu)
Täysin pitelemätön Hansperi rikkoo aina kaiken, leikkivät tytöt sitten mitä tahansa. Löytyykö sellaista leikkiä, joka sopii myös Hansperille? Kirja on toteutettu pienoismallikuvauksella, josta voi ammentaa ideoita omiin askarteluihin ja leikkeihin.

 

 

Kymmenen tikkua laudalla - kirjan kansikuva

Heidi Junkkaala ja Maria Sann (kuvitus): Kymmenen tikkua laudalla (tammikuu)
Annan perheessä kaikki on pielessä, äiti on jäinen ja itkee ja isä puuhailee omia juttujaan vajassa. Anna päättää korjata asiat ja kun hän veistää kymmenen tikkua, niissä tuntuu olevan taikaa..

 

 

Täältä tullaan, lemmikit - kirjan kansikuva

Riina ja Sami Kaarla: Täältä tullaan, lemmikit!, Tammi (maaliskuu)
Uusi Pet Agents -sarja alkaa. Kati-e rakastaa eläimiä ja auttelee lemmikkiasioissa tuttuja ja naapureita. Mutta kun avun tarvitsijoita tulee aina vaan enemmän ja enemmän, päättää Kati-e rakentaa itselleen avuksi lentävän robotin Ti-botin ja niin Pet Agents on syntynyt. Pet Agents auttaa kaikissa lemmikkiasioissa ja villieläinpulmissa.

 

 

Nurinkurin Anna - kansikuva

Helmi Kekkonen ja Aino Louhi: Nurinkurin Anna, S & S (maaliskuu)
Anna on Anna kumminkin päin ja Anna tykkää että asiat tehdään takaperin ja nurinkurin. Ja nyt Annalla on edessään vuoden paras päivä, nurinkurinjuhlat eli tirekkekäviäpämytnys. Mutta meneekö kaikki sittenkään niin mahtavasti?

 

 

Lintu sininen - kansikuva

Katri Kirkkopelto: Lintu sininen, Lasten Keskus (helmikuu)
Katri Kirkkopellon kuvittama ja uudelleen kertoma Topeliuksen kaunis satu prinsessa Florinnasta ja linnuksi muutetusta prinssi Amunduksesta. Mukana levy, jolla Jussi Makkonen (sello) ja Nazig Azezian (piano) tulkitsevat Jonne Valtosen tätä projektia varten säveltämän Lintu Sininen -teoksen Vaasan kaupunginorkesterin solisteina.

 

 

Patrik ja superseniorit - kansikuva

Malin Klingenberg: Patrik ja superseniorit, S & S (maaliskuu)
Tavallinen Patrik pysyttelee omissa oloissaan, sillä häntä kiusataan koulussa. Yhtenä päivänä kun inhottava Irene taas kiusaa, päättää Patrik karata koulusta. Hän nousee bussiin, joka on täynnä eläkeläisiä. Mutta toisin kuin luulisi, matkasta ei tulekaan umpitylsä, vaan jotain ihan muuta..

 

 

Muttinen ja äiti - kirjan kansikuva

Hanna Krogerus ja Erika Kallasmaa: Muttinen ja äiti, WSOY (helmikuu)
Kun äiti ei jaksa olla äiti ja vauva ei jaksa olla vauva, voi osia vaihtaa. Äiti pääsee nukkumaan ja Muttiselta ei hommat lopu kun pitää soittaa, järjestellä, siivota ja lähteä ulos kauppaan...

 

 

Salmanterin Terttu ja minimerirosvot

Noora Kunnas ja Teemu Juhani (kuvitus): Salmanterin Terttu ja minimerirosvot, Otava (maaliskuu)
Uusi vauhdikas sarja alkaa. Mikko ja Lilli tutustuvat tiukkapipoisen setänsä naapurissa asuvaan Salmanterin Terttuun ja edessä on hurjan hulvaton seikkailu, johon kuuluu kukka-asetelmia ja henkiin heränneitä koristeminimerirosvoja..

 

 

Kerro minulle kaunis sana - kansikuva

Kirsti Kuronen ja Karoliina Pertamo: Kerro minulle kaunis sana, Karisto (helmikuu)
Jaakon pää pursuaa rumista sanoista, joita kotikin on täynnä. Löytääkö Jaakko siniseen lippaaseen kauniita sanoja?

 

 

Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys - kirjan kansikuva

Hannele Lampela ja Ninka Reittu: Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys, Otava (huhtikuu)
Prinsessa Pikkiriikki on kyllästynyt kaikkiin aikuisten typeriin sääntöihin. Ja kun hän ei kerta kaikkiaan jaksa selittää kaikkea aikuisille, on jutut koottu nyt tähän kirjaan. Tässä kirjassa siis kaikki säännöt niin kuin ne pitäisi mennä, että aikuiset voi lukea, oppia ja lopettaa sen turhan jankuttamisen!  

 

 

Ihmeellinen Minna ja suomalaiset supernaiset - kirjan kansikuva

Elina Lappalainen ja Ilona Partanen: Ihmeellinen Minna ja suomalaiset supernaiset, Tammi (tammikuu)
Minna Canthin syntymästä tulee 2019 kuluneeksi 175 vuotta. Miten Minna ja muut suomalaiset supernaiset voivat inspiroida tämän päivän lapsia löytämään omat vahvuutensa?

 

 

Päivä maapallolla - kansikuva

Anniina Mikama ja Carlos da Cruz: Päivä maapallolla: koulussa (tietokirja), Karisto (huhtikuu)
Tässä kirjassa pääsee tutustumaan kymmenen lapsen huoneeseen ja koululuokkaan. Millaisia ovat harrastukset, ruoka ja muut arkiset esineet eri puolilla maapalloa?

 

 

Karhu on karhu - kirjan kansikuva

Karl Newson ja Anuska Allepuz: Karhu on karhu (tai ehkä joku muu...), Lasten Keskus (toukokuu)
Karhu pohtii hämmentyneenä, että olisiko karhu vai kenties joku muu. Olisiko kivempi olla joku muu, vai onko omana itsenä juuri sopiva ja paras olla?

 

 

Minä tykkään nyt - kirjan kansikuva

Eppu Nuotio ja Liisa Kallio: Minä tykkään nyt, WSOY (huhtikuu)
Lasten ajatuksia tunteista. Miltä tuntuu kun on iloinen tai miltä tuntuu kun tykkää? Kirjassa on 10 tunnetta, runoja ja Anna Anttosen ja Kati Inkalan laatimia tehtäviä, joiden kautta lähestyä tunteita.

 

 

Metsäretki - kirjan kansikuva

Eppu Nuotio ja Aino Louhi: Tämä vai tuo? Metsäretki, Bazar (helmikuu)
Äiti ja Fiinu lähtevät metsäretkelle tutustumaan metsän elämään. Retkeläiset kuuntelevat metsää, syövät eväitä ja nauttivat pötkötellen auringon lämmössä.

 

 

Orkesteri karkuteillä - kirjan kansikuva

Chloé Perarnau: Orkesteri karkuteillä, Etana Editions (tammikuu)
Konsertti tulossa, mutta soittajat hukassa! Onneksi kapellimestarin saamat postikortit johdattavat oikeille jäljille.. Tämän kirjan mukana voi tutustua eri kaupunkeihin ja soittimiin.

 

 

Lintunaapurini - kansikuva

Karoliina Pertamo: Lintunaapurini, S & S (maaliskuu)
Helposti lähestyttävä ja viehättävä opas lintujen maailmaan.

 

 

Hirviöturnajaiset - kirjan kansikuva

Pasi Pitkänen: Hirviöturnajaiset, Tammi (maaliskuu)
Eren päättää ottaa haasteen vastaan ja osallistuu Hirviöturnaukseen. Mutta mitä tehdä kun omasta hirviönmunasta kuoriutuukin hirviön sijasta pikku pingviiniltä näyttävä otus? Seikkailukuvakirja pokemonien, ihmeotusten ja hassujen hurjien hirviöiden hengessä.

 

 

Leo ja intialainen kärsäjumala - kirjan kansikuva

Saska Saarikoski: Leo ja intialainen kärsäjumala, Otava (maaliskuu)
Leon isä kirjoittaa kirjaa, jonka aiheena on intialaiset jumalat. Niinpä perhe lähtee reissuun Intiaan, mutta mikään ei mene suunnitelmien mukaan.. Onneksi Leo on nokkela ja selvittelee eteen tulevia yllätyksiä.. 

 

 

Ne, jotka jäävät jäljelle - kirjan kansikuva

Karin Saler ja Siri Ahmed Backström: Ne, jotka jäävät jäljelle, Etana Editions (maaliskuu)
Kuvakirja surusta ja siitä, miten elämä voi jatkua suuren menetyksen jälkeen.

 

Alexandra Salmela ja Linda Bondestam: Mielikutitusystävä, Teos (maaliskuu)
Kovis kovistelee Papu-Pauta ja siinä rytäkässä rakas Strombrööd-räsylintu joutuu oksanhaaravankilaan. Onneksi Papu-Pau törmää aitoon ja elävään mielikuvitusystävään Gepardiin, jonka kanssa Strombröödin pelastaminen voi alkaa. Villi kertomus rohkeudesta ja mielikuvituksen voimasta. 

 

Veera Salmi ja Matti Pikkujämsä: Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet, Otava (maaliskuu)
Pullasorsa Sorsa Aaltonen ihailee joutsenia ja niiden lentoa ja matkii tyllihame päällä joutsenten liikkeitä salaa. Lentäminen ei onnistu millään, mutta lääkärin mielestä Sorsalla on kyllä selvästi lentämisen oireet. Voisiko lentäminen kuitenkin onnistua? 

 

 

Kun kohtaat avaruusolennon - kansikuva

Petri Tamminen ja Valpuri Kerttula: Kun kohtaat avaruusolennon, Karisto (maaliskuu)
Oletko koskaan miettinyt mitä tehdä, jos kohtaisit avaruusolennon? No, tästä kirjasta löytyy viisi tärkeää ohjetta asiaan.

 

 

Hirvivaarin ihmeellinen löytö - kansikuva

Mila Teräs ja Nina Haiko: Hirvivaarin ihmeellinen löytö, Karisto (huhtikuu)
Hirvivaari löytää oudon möykyn ja lähtee kyselemään kaikilta, että mikä se oikein mahtaa olla. Kuka ratkaisee arvoituksen?

 

 

Kadonnut kaupunki - kirjan kansikuva

Mila Teräs: Kadonnut kaupunki, Otava (helmikuu)
Hugon ja Lydian jännittävä seikkailu Marepolissa, vedenalaisessa kaupungissa. Hugo ja Lydia tempautuvat sumuhevosten vetäminä mereen ja edessä on seikkailu tursaiden, merilohikäärmeiden ja merinkäisten maailmassa. 

 

 

Pankkirosvon poika - kirjan kansikuva

David Walliams & Tony Ross: Pankkirosvon poika, Tammi (maaliskuu)
Frankin rallikuski-isä menettää jalkansa ja äiti ottaa hatkat. Kun töitä ei löydy eikä ralliakaan ajeta yhdellä jalalla, yrittää isä pelastaa tilanteen, mutta joutuukin rikollispomon armoille. Isä joutuu vankilaan ja Frank päättää pelastaa hänet keinolla millä tahansa..

 

 

Pipsa Kopperoisen tutkimuksia: pierut ja kaasut - kirjan kansikuva

Reetta Vehkalahti ja Kati Närhi: Pipsa Kopperoisen tutkimuksia: Pierut ja kaasut, WSOY (helmikuu)
Pipsa Kopperoisesta tulee isona tiedenainen ja sitä varten pitää tietenkin harjoitella. Apuri on hyvä olla ja onneksi Pipsalla on pikkuveli, jota käyttää koehenkilönä. Tällä kertaa Pipsaa kiinnostaa lentäminen ja kaasut, jotka voi nostaa esineitä ilmaan. Miten pikkuveljen laktoosi-intoleranssi liittyy asiaan?

 

 

Päivä rannalla - kirjan kansikuva

Clare Helen Welsh ja Ashling Lindsay: Päivä rannalla, Kustannus-Mäkelä, (helmikuu)
Vaari ei enää muista kaikkia asioita, mutta tykkääminen ei katoa mihinkään, vaikka muistot ovatkin välillä kaukana ja välillä lähellä. Kirja auttaa käsittelemään ja ymmärtämään lapsen tunteita, kun läheinen ihminen on muistisairas.

 

 

Hännänkääntötemppu - kansikuva

Hertta Vierula ja Teemu Juhani: Hännänkääntötemppu, Karisto (helmikuu)
Sannalla on aikamoinen salaisuus, hänelle on nimittäin kasvanut häntä ja voi mitä kaikkea sillä voikaan tehdä! Mutta häntä pitää piilottaa kaikilta..

 

 

Haloo, täällä Hilja - kirjan kansikuva

Heidi Viherjuuri ja Nadja Sarell: Haloo, täällä Hilja, Kustannus-Mäkelä (huhtikuu)
Hiljalla on edessä touhujen täyteinen syksy. Koulu alkaa, mökki pitää laittaa talvikuntoon, marjassa pitää käydä ja presidentillekin pitää kirjoittaa..

 

 

#Kultakutri - kirjan kansikuva

Jeanne Willis & Tony Ross: #Kultakutri, Kustannus-Mäkelä (helmikuu)
Kultakutri tykkää somettaa ja hänen julkaisuistaan tykätään. Mutta miten käy kun hän kerran menee pikkusen liian pitkälle, murtautuu karhujen kämppään, syö ja nukkuu ja postaa kaiken tekemänsä someen?

 

 

Käsikirja supersankareille - kansikuva

Elias ja Agnes Våhlund: Käsikirja supersankareille. Osa 1: Käsikirja, S & S, (helmikuu)
Liisaa kiusataan uudessa koulussa ja hän joutuu likipitäen joka päivä pakenemaan kirjastoon. Eräänä päivänä kirjaston hyllyssä hehkuu kutsuvasti punainen kirja Käsikirja supersankareille, joka tuntuu olevan tarkoitettu juuri Liisalle. Onko mahdollista tulla supersankariksi kirjan avulla?

 

Nuortenkirjat:

Runoilija X - kansikuva

Elizabeth Acevedo: Runoilija X, Karisto (tammikuu)
Lasten- ja nuorten National Book Awardin ja The Boston Globe Horn Book Awardin voittanut säeromaani Xiomara Batistan oman äänen löytämisestä ja omien mielipiteiden puolustamisesta. 

 

 

Sydänsurujen kääntöpuoli - kirjan kansikuva

Becky Albertalli: Sydänsurujen kääntöpuoli, Otava (maaliskuu)
Molly on ihastuntu kymmeniä kertoja, mutta ei koskaan ole tohtinut kertoa kiinnostuksestaan niiden kohteille, sillä hän pelkää joutuvansa naurunalaiseksi. Sitten kaveripiiriin sujahtaa mukaan upea poikaystäväehdokas, komea Will, olisiko Mollyn vihdoin aika rohkaistua? Mutta miksi Mollyn mielessä silti pyörii tylsänä pidetty Reid?

 

 

Maailman viimeiset tyypit - kirjan kansikuva

Max Brallier ja Douglas Holgate: Maailman viimeiset tyypit, WSOY (helmikuu)
Railakas sarjan avaus, joka on täynnä nerokkaita vekottimia, zombeja ja jättimäisiä hirviöitä. Jack on asunut puumajassaan videopelien, Oreo-keksien ja Mountain Dew -limsojen kanssa aina meidän tunteman maailman tuhoutumisesta asti. Kun zombia ja hirviöitä vastaan taistelu käy yksinäiseksi Jack päättää yhdistää voimia parin tyypin kanssa pelastaakseen ihastuksensa ja maailman. Kirjasarjan pohjalta on tulossa Netflix-sarja syksyllä 2019.

 

 

Respektiä - kirjan kansikuva

Inti Chavez Perez: Respektiä – seksikirja pojille (tietokirja), Gummerus (tammikuu)
Tässä kirjassa maanläheisesti pojille seksistä, suhteista, sukupuolesta ja tasa-arvosta.

 

 

Menetetyt - kirjan kansikuva

Henrik Fexeus: Menetetyt (Viimeinen illuusio 1), Jalava (tammikuu)
Ky tekee huoneensa seinään reiän ja löytää jotain hänelle kuulumatonta, toisaalla Adam alkaa nähdä asioita joita muut eivät näe. Kyn ja Adamin tiet kohtaavat ja edessä on painajainen..

 

 

Savuvarkaat - kirjan kansikuva

Sally Green: Savuvarkaat, Gummerus (tammikuu)
Viisi valtakuntaa ja viisi nuorta, joiden käsissä on maailman kohtalo. Kun liittoutumat murtuu, kietoo sota ja demonisavua sisältävä mystinen pullo nuorten kohtalot yhteen.

 

 

Voodookesä - kirjan kansikuva

Antti Halme: Voodookesä, Otava (helmikuu)
Artulla on särkynyt sydän, mutta onneksi tiedossa on reissu mystiseen ja kiehtovaan New Orleansiin Sisilian reissulta tutun köörin kanssa. Mitä Arttu, Molly, Luca ja Luna mahtavatkaan kohdata tuossa sykkivässä ja taikauskoisessa paikassa?

 

 

Maan povessa - kirjan kansikuva

Sini Helminen: Maan povessa, Myllylahti (helmikuu)
Väkiveriset-sarjan viimeinen osa. Tässä osassa asetelmat keikahtavat päälaelleen ja kun sinipiika Tuulia katoaa, yhteen ajautuvat sarjan edellisistä osista tutut Mari, Pekko ja Pinja. Toisaalla maahispoika Otra on vihaa täynnä, sillä maanalainen maailma on vaarassa. Mutta Otra ystävineen päättää tarttua toimeen tilanteen oikaisemiseksi..

 

 

Heistä tuli taiteilijoita - kirjan kansikuva

Vilja-Tuulia Huotarinen ja Riikka Sormunen: Heistä tuli taiteilijoita, WSOY (tammikuu)
Fiktiivisiä muotokuvia tytöistä, joista tuli taiteilijoita. Mukana innoittamassa mm. Minna Canth, Aino Kallas ja Ellen Thesleff.

 

 

Sankaritarinoita pojille - kirjan kansikuva

Emmi Jäkkö ja Aleksis Salusjärvi (toim.): Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille), Into (maaliskuu)
Tarinoita urheista miehistä, jotka ovat muuttaneet maailmaa olemalla rohkeasti omia itsejään. 

 

 

Luutarhurin tapaus - kirjan kansikuva

Roope Lipasti ja Anton Lipasti: Luutarhurin tapaus, Oskari Onniston uskomattomat vastoinkäymiset 1, WSOY (maaliskuu)
Huumoria ja sarjakuvaa yhdistävä kirjasarja alkaa. Opettaja on luvannut luokkaretken ja Oskarin ja muiden oppilaiden silmissä siintävät New York tai Pariisi. Mutta miten suu pannaan kun ope ilmoittaa rahojen riittävän matkaan koulun takapihalle ja takaisin? No, reissuun päästään, koko kaupungin ylpeyteen, kaivokseen..

 

 

Älä kerro kenellekään - kirjan kansikuva

Estelle Maskame: Älä kerro kenellekään, Gummerus (maaliskuu)
DIMILYn Tylerin oma versio tapahtumista ja kurkistus kipeään menneisyyteensä.

 

 

Tuhat kerrosta - korkeuksiin - kirjan kansikuva

Katharine McGee: Tuhat kerrosta - korkeuksiin, Otava (helmikuu)
Tuhat kerrosta -sarjan päätösosa. Miten käy henkeäsalpaavan tuhatkerroksisen kerrostalon salaisuuksien, saavatko Leda, Rylin, Calliope, Watt ja Avery pidettyä kaikki piilossa vai romahtaako kaikki alas korkeuksista?

 

 

Huijarin oppipoika - kirjan kansikuva

Anniina Mikama: Huijarin oppipoika, WSOY (maaliskuu)
Kirja kertoo Taikuri ja taskuvaras -kirjasta tuttujen Tomin ja Wiktorin ensimmäisestä yhteisestä seikkailustaan, josta ei puutu salaisuuksia ja täpäriä tilanteita.

 

 

Kivienkelit - kirjan kansikuva

Kristina Ohlsson: Kivienkelit, WSOY (helmikuu)
Simona, Billie ja Aladdin ratkovat tällä kertaa itsestään liikkuvien kivipatsaiden arvoitusta. Mitä ihmettä Simonan isoäidissä ja hänen talossaan on oikein vialla?

 

 

Opeta minut lentämään - kansikuva

Jukka-Pekka Palviainen: Opeta minut lentämään, Karisto (tammikuu)
Kuka on arvoituksellinen Vertti, joka muuttaa Ilonan naapuriin? Poika ei poistu kotoaan kuin postilaatikolle ja käy kotikoulua. Hiljalleen Vertti uskaltaa päästää Ilonan kertomaan ulkomaailmasta..

 

 

K15 - vahinkoja - kirjan kansikuva

Jyri Paretskoi: K15 – vahinkoja, Otava (helmikuu)
Hulvaton K15-sarja saa jatkoa, tiedossa on ainakin eeppiset bileet rannalla ja jos jonkin sortin sekoilua. Ja mitä ihmettä se Ronin äiti piilottelee lukitussa lipastossaan?

 

 

Liitopoika - kansikuva

Arja Puikkonen: Liitopoika, Karisto (maaliskuu)
Rankasti kiusatulla Akulla on edessä uusi koulu, mutta sielläkään ompelua ja keppareita harrastava poika ei ole kovinkaan kovassa huudossa. Onneksi Aku ajautuu kokeilemaan ratsastamista ja löytää sitä kautta uuden ystävän..

 

 

Auringon pimeä puoli - kirjan kansikuva

Marisha Rasi-Koskinen: Auringon pimeä puoli, WSOY (tammikuu)
Mysteerinen ajan rajat ylittävä jännityskertomus nuoren naisen matkasta omaan historiaansa. Pihan perällä olevan lukitusta kesähuoneesta löytyy valokuvan tarkka piirustus Emiliasta ja hän tempautuu omaan menneisyyteensä..

 

 

Tytti Seckelinin elämä ja esikoisteokset

Heidi Silvan: Tytti Seckelinin elämä ja esikoisteos, Myllylahti (maaliskuu)
Tytti on tavallinen seiskaluokkalainen, joka haaveilee kirjan kirjoittamisesta. Eräänä aamuna salaisuus paljastuu karmeasti, kun aamunavauksessa luetaan otteita Tytin romaanista, kirjasta joka ei vielä ole luettavissa missään muualla kuin Tytin muistitikulla. Kuka on nöyryyttämisyrityksen takana?

 

 

Kolme on parillinen luku - kirjan kansiuva

Nic Stone: Kolme on parillinen luku, WSOY (toukokuu)
Railakas tarina, jossa Coop rakastaa Jupiteria, uusi oppilas Rae lumoutuu sekä Coopista että Jupiterista ja Jupiter taas on odotellut sitä oikeaa, joka voisi ehkä olla Rae tai...? Kuka haluaa ja kenet?

 

 

Tyttö lukitussa huoneessa - kirjan kansikuva

Marja-Leena Tiainen: Tyttö lukitussa huoneessa (selko), Avain
Koskettava ja jännittävä kertomus kurdityttö Tarasta, joka haluaa elää kuin muutkin nuoret. Selkomukautus kirjasta Kahden maailman tyttö.

 

 

Mikko Toiviainen: WhatsApp elämä, WSOY (huhtikuu)
Kalenterikarju Mikko Toiviainen pohtii Mansikkkan, Roni Backin, Minja Koskelan ja muiden vaikuttajien kanssa avoimissa WhatsApp-keskusteluissa kaikkia mietityttäviä aiheita ulkonäköpaineista uskaltamiseen.

 

 

Meinioseppä - Morriganin kutsumus - kirjan kansikuva

Jessica Townsend: Meinioseppä – Morriganin kutsumus, Otava (huhtikuu)
Paluu Nevermooriin. Morrigan Korppi ja Pihlaja Swift läpäisivät koetukset ja ovat nyt Meineikkaan Seuran koulutettavia. Mutta mitäs sitten, kun selviää, ettei taikuutta suinkaan käytetä vain pelkkään hyvään? Morriganin taival maagisessa Nevermoorissa on vasta alussa..

 

 

Glitch - kansikuva

Anders Vacklin ja Aki Parhamaa: Glitch (Sensored reality 2), Tammi (huhtikuu)
Hypertalvi jyllää Helsingissä ja lumimyrskyjen lisäksi Bugia vainoavat näyt kuolleesta opettajasta ja menneisyyden maailman tytön muistot. Onko todellisuudessa glitchejä vai mitä?

 

 

Tomupoika - kirjan kansikuva

Nonna Wasiljeff: Tomupoika, Otava (helmikuu)
Jatkoa Loukkupojalle. Aaron pakeni loukusta, mutta on päätynyt keskelle Tomuja. Aaronin syvyyden silmä vetää puoleensa outoa väkeä ja herättää pelkoa. Aaronilla on edessä Tomujen kova koulu ja paluu Loukkuun.. 

 

 

Mestarietsivä Mato Valkonen ja neljäs klovni - kansikuva

Kalle Veirto: Mestarietsivä Mato Valkonen ja neljäs klovni, Karisto (maaliskuu)
Kivimutka- ja Henkka & Kivimutka -sarjoista tuttu jalkapallojunnu Mato Valkonen aloittelee mestarietsivän hommia. Edessä on sen sortin keitos, että kaiken maailman kyvyille on tarvetta..

 

 

Painajainen kaukalossa - kansikuva

Kalle Veirto: Painajainen kaukalossa (Tähtiketju 2), Karisto (tammikuu)
Jonne Susi on liekeissä kankean alkukauden jälkeen, maaleja tulee, SM-sarjapaikka on kiikarissa ja kainalossa tyttöystävä. Mutta luonnollisesti kaiken täydellisyyden jälkeen painajainen uhkaa..

 

 

Kotitekoisen poikabändin vaiheet - kansikuva

Harri Veistinen: Kotitekoisen poikabändin vaiheet, S & S (helmikuu)
Kesäloma alkaa ja poikabändillä on hommat paremmin kuin hyvin. Voiko mikään pilata kaikkien aikojen parasta kesää?

 

Katja Kyllönen / Sivupiiri