Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Poika

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Marion eli Makke on aina tiennyt olevansa poika, mutta matka fyysisesti mieheksi ei ole mutkaton. Sukupuolten moninaisuutta ja transsukupuolisuutta käsittelevässä teoksessa kuvataan Makken kasvua kohti aikuisuutta, rinnalla kulkevat myös äiti ja veli. Hyvä kokonaisuus sekä käytännön arkimaailman realiteetteja että päähenkilön päänsisäistä pohdintaa.

(Pia/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

”Jos on tyttö, vaikka on poika, se on sama juttu kuin olisi sairaalassa lääkäreiden ja sukulaisten ja mittareiden mukaan vihannes, vaikka itse tietäisi olevansa elossa ja yrittäisi huutaa, että älkää vetäkö niitä letkuja irti, minä elän.”

Marion eli Makke on aina tiennyt olevansa poika.

Perhe yrittää pakottaa Makkea tytöksi ja suojella häntä ulkopuolisilta. Välillä äiti tuntuu tajuavan lastaan ja välillä taas ahdistaa hänet nurkkaan. Pukeutuminen, kaverisuhteet, koulunvaihdot, naiseksi kehittyminen, seurustelu... Muille arkipäiväiset asiat ja ilon aiheet ovat Makkelle pelottava temppurata, jolla hän taiteilee yksin.

Poika perustuu Marja Björkin oman pojan kokemuksiin.

Marja Björk (s. 1958) on helsinkiläinen vapaa kirjailija. Hän on osumatarkka ihmiskuvaaja, jonka keskeisiä teemoja ovat sukupuolisuus, salailu ja häpeä.

(Like)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

215

Kustantaja

Kieli