Etusivu

Haku

Kirjasammon semanttinen haku ja data-analyysi Analyysi.kirjasampo.fi on vaihtoehtoinen hakuliittymä Kirjasammon teos- ja tekijätiedolle.

Kirjavinkit ja -hyllyt

Julkeat

Täky 14.6.2024
Elina Loisan (s. 1978) esikoisromaanin Julkeat (Gummerus 2010) minäkertojana on pikkukaupungista kotoisin oleva nuori nainen. Hän juhlii ja tuhlaa toimetonta aikaansa hyvän ystävänsä Maxin kanssa. Molemmilla on takanaan irtosuhteita sekä naisten että miesten kanssa. Kirjavinkkien Irja kirjoittaa: ”Kirja on hulppea kertomus siitä, millaista on elää marginaalielämää ilman aikatauluja ja etukäteissuunnitelmia. Yhdessä ylikoulutettujen...

Kirjahyllyt

Lukemista kesälomalle

Kirjahylly
Tähän vinkkilistaan on koottu suhteellisen tuoretta suomennettua kaunokirjallisuutta. Kaikki listan kirjat sopivat mainiosti lomalukemiseksi.

Kirjoja kohtaamisista Lukuviikolle 2024

Kirjahylly
Lukuviikko järjestetään 22.– 28.4.2024! Lukuviikon teemana on tänä vuonna ohtaaminen. Lukukokemusten myötä maailmat kohtaavat, opimme uutta ja ymmärrys, solidaarisuus ja empatia kasvavat. Tässä kirjahyllyssä on esillä tuoreita kirjoja, jotka käsittelevät erilaisten ihmisten kohtaamisia ja empatiaa.

Tähtivaeltaja-palkinnon 2024 ehdokkaat julkistettu

Kirjahylly
Helsingin Science Fiction seuran jakama Tähtivaeltaja-palkinto annetaan vuosittain parhaasta suomeksi ilmestyneestä tieteiskirjasta.

Runeberg-palkintoehdokkaat 2024

Kirjahylly
Vuoden 2024 Runeberg-palkintoehdokkaat on julkistettu 7. joulukuuta Porvoossa. Ehdokkaita on yhteensä kymmenen ja mukana on suomen- ja ruotsinkielisiä romaaneja ja runokokoelmia. 

Savonia-ehdokkaat 2023

Kirjahylly
Kuopion kaupunki jakaa vuosittain Savonia-kirjallisuuspalkinnon tunnustuspalkintona savolaiselle kirjailijalle merkittävästä kaunokirjallisesta teoksesta. Ehdokkaat julkistettiin 17.11.2023.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Kirjauutuuksia – kesä ja syksy 2024

Artikkeli 6.6.2024
Kesän ja syksyn uutuuskirjoja on nyt ennakkoesittelyssä Kirjasammossa, ja toimituksen kokoama listaus sisältää lähes 60 teosta. Teosten kuvaukset ovat lainauksia kustantajien esittelyteksteistä.

Eino Leinon palkinto 2024 runoilija Sirpa Kyyröselle

Ajankohtaista 8.7.2024
Eino Leinon palkinnon 2024 sai Sirpa Kyyrönen huomattavista ansioista runoilijana ja runousaktiivina. Palkinto jaetaan erittäin arvokkaasta teoksesta tai arvokkaana...

Jännittääkö? Haastateltavana Tapani Bagge

Video

Jännittääkö? on Helsingin kaupunginkirjaston tuottama kolmen dekkarikirjailijan haastattelusarja. Studion sohvalla istuvat kirjailijat Tapani Bagge, Outi Pakkanen ja Christian Rönnbacka kukin vuorollaan.

Nainen ja metsä: Eeva Kilpi

Video

Vuonna 1979 Eeva Kilvestä tehtiin ohjelma nimeltä Nainen ja metsä, jossa liikutaan eteläsavolaisessa metsässä. Kilpi kertoo, mitä metsä merkitsee hänelle ja erityisesti kirjailijan työlle.

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt

Selaile sisältöjä

Genret, kirjailijat, tietokirjat, e-kirjat, palkintosarjat ym.

Aikalaisarviot

Arvostelevan Kirjaluettelon arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista vuosilta 1922–1988.