Sidospår – Boksampos ingångssida till barn och ungdomslitteratur

Sidospår

Boktips och –hyllor

Bara David

Tipset 5.8.2022
Ida bor med sina föräldrar och sin hund Ninni. De ska få ett fosterbarn och det visar sig vara David som är 15 år, några år äldre än 11-åriga Ida. Ida hade hoppats att de skulle få en flicka eller ens en pojke nära hennes ålder. Ida har svårt att acceptera David, som tjuvröker och kommer hem med polisen, berusad. Dessutom skolkar han från fotbollsträningar och kommer nästan alltid försent. Men föräldrarna försöker låta det passera, och säger...

Bokhyllor

Super-böcker av Marie Bosson Rydell

Bokhylla
Det finns en serie av Marie Bosson Rydell (mer känd för sina böcker om Kråke), som handlar om barn i samma klass. Böckerna handlar om samma händelser, men ur olika elevers perspektiv. Eleverna har alla egenskaper som gör dem speciella, på gott och ont.

Sommarläsning för barn och unga

Bokhylla
Här följer tips på sommarläsning för barn och unga. Böckerna handlar om en mängd olika teman, men gemensamt är att de utspelas på sommaren. 

Böcker om covid-19 och andra pandemier

Bokhylla
Den här bokhyllan för barn och unga innehåller böcker som handlar om covid-19 och andra pandemier. Det är ett ämne som har börjat dyka upp i böckerna de senaste åren. Men det är inte bara covid-19 som böckerna handlar om. Här finns också t.ex.

Bilderböcker om våren

Bokhylla
Det blir varmare, snön smälter och de första blommorna tittar fram. Här är bilderböcker som handlar om våren! Böckerna står i alfabetisk ordning efter bokens titel.

Påskböcker

Bokhylla
Några påskböcker för barn. Både bibliska berättelser och böcker om påskägg. För större och mindre barn.
1
2
3
4
5

Aktuellt

Runeberg Junior priset 2022

Aktuellt i Sidospår 9.2.2022
Förra lördagen (5.2) delades Runebergpriserna ut. Vinnaren av Runeberg Junior-priset heter Edu Kettunen. Han är bl.a. musiker. Hans prisvinnande bok heter...

Nattkorpen vann fint pris

Aktuellt i Sidospår 25.11.2021
Nattkorpen av Johan Rundberg vann årets Augustpris för bästa barn-...

Övrigt innehåll