Sidospår – Boksampos ingångssida till barn och ungdomslitteratur

Sidospår

Sökning

Vera vem?

Tipset 17.1.2023
Veckans boktips är en grafisk roman. Veras kompis heter Nour. Tillsammans gör de videoklipp till Youtube med Nours två marsvin. De har roligt ihop. Men så börjar en ny flicka i klassen på hösten och Nour spenderar allt mer tid med henne, Emilia. En dag börjar Vera nysa och de andra i klassen börjar kalla henne Vera Virus. Nour vill att Vera ska ta bort deras gemensamma Youtube-kanal för hon tycker att den är töntig. Vera undviker skolan och...

Bokhyllor

Adventsböcker (kapitelböcker)

Bokhylla
Det är roligt att läsa adventsböcker, dvs böcker med jultema som har 24-25 kapitel, ett för varje dag från 1 december. Det är lite som att öppna en julkalender. Varför inte läsa ett kapitel i en julbok t.ex. varje kväll innan man går och lägger sig. 

Läslovstips 2022 (kapitelböcker)

Bokhylla
Inför Läslovet 2022 (på finska Lukuloma) kommer här en blandning böcker som alla getts ut under 2022. Här finns fantasy, lättläst, för 6-9-åringar upp till unga vuxna, spänning och humor. 

Om förskolor och skolor

Bokhylla
Det är dags för en ny termin och då passar det bra att läsa böcker om hur det är att börja i förskolan eller på första klass i skolan.

Super-böcker av Marie Bosson Rydell

Bokhylla
Det finns en serie av Marie Bosson Rydell (mer känd för sina böcker om Kråke), som handlar om barn i samma klass. Böckerna handlar om samma händelser, men ur olika elevers perspektiv. Eleverna har alla egenskaper som gör dem speciella, på gott och ont.

Sommarläsning för barn och unga

Bokhylla
Här följer tips på sommarläsning för barn och unga. Böckerna handlar om en mängd olika teman, men gemensamt är att de utspelas på sommaren. 
1
2
3
4
5

Aktuellt

Läslovstips 2022

Aktuellt i Sidospår 30.9.2022
Inför läslovet 2022 ges här ett par bokhyllor med nya böcker (böckerna har publicerats under 2022). Klicka på orden nedan för att komma till bokhyllorna. Bilderböcker Kapitelböcker Det är ett...

Nattkorpen vann fint pris

Aktuellt i Sidospår 25.11.2021
Nattkorpen av Johan Rundberg vann årets Augustpris för bästa barn-...

Övrigt innehåll