Sidospår – Boksampos ingångssida till barn och ungdomslitteratur

Sivupiiri (redirect)

Boktips och –hyllor

Min mamma är en fe

Tipset 19.2.2020
Veckans boktips är en rolig bok som handlar om Ella Brook. Eller egentligen handlar den mest om Ellas mamma. För alla kvinnor i Ellas släkt, mamman, mormodern, mostern, och Ella, när hon blir vuxen, kan förvandla sig till feer. Allt mamma behöver göra är att stampa tre gånger i golvet med fötterna, klappa i händerna, vicka på rumpan och säga "marshmallows"! Moster och mormor är jätteduktiga feer, men mamma har lite kvar att öva på...

Bokhyllor

Tove Janssons Muminböcker

Bokhylla
I år (2020) är det 75 år sedan den första Muminboken gavs ut! Den heter "Småtrollen och den stora översvämningen". I den boken letar Muminmamman och Mumintrollet efter sin pappa som är ute på äventyr. Det börjar regna med en stor översvämning till följd.

Helmets lilla läsutmaning 2020

Bokhylla
Här har vi samlat en del böcker som passar in för dig som vill följa Helmets lilla läsutmaning 2020. (Läs mera om utmaningen på Sidospår). Utmaningen har 25 punkter. Några punkter måste du som läsare själv välja bok till, t.ex.

Adventsböcker

Bokhylla
Snart är det dags att öppna första luckan i adventskalendern och läsa första kapitlet i adventsboken. Börja första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton!

Böcker om pappor

Bokhylla
Snart är det fars dag igen och då kanske det kan vara roligt att låna böcker för mindre barn som handlar om just pappor och barns relation till pappor. 

Halloween

Bokhylla
Det börjar närma sig Halloween! Här är en lista över böcker som handlar om Halloween. Lämpar sig både för yngre barn som kan läsa själv och lite äldre barn och ungdomar. 
1
2
3
4
5

Aktuellt

Helmets lilla läsutmaning 2020

Aktuellt i Sidospår 7.2.2020
Helmets lilla läsutmaning 2020ConfigureHelmets lilla läsutmaning 2020 En bra läsare klarar sig. Då du läser lär du dig förstå olika sortens texter och du hittar ord till...

Vinnaren av Runeberg Junior 2020

Aktuellt i Sidospår 7.2.2020
Årets Runeberg junior pris gick till den finske författaren Tapani Bagge med sin bok Katoava muumio (...

Övrigt innehåll