Bokhyllor

Greta Gris

anna_e
11.5.2021
Greta Gris är en mycket populär serie för de mindre barnen. På finska heter hon Pipsa Possu och på engelska heter hon Peppa Pig. Det finns en hel del böcker om Greta Gris och hennes föräldrar och lillebror Georg.

30 böcker

Bekanta dig med hyllan Greta Gris

Aurora-serien (Bente Pedersen)

anna_e
11.5.2021
Bente Pedersen är en norsk författare som skrivit ett stort antal böcker, för ungdomar och vuxna. För vuxna finns bl.a. de långa serierna "Huset Arent" och "Tre systrar". I den här bokhyllan listar jag hennes ungdomsserie Aurora som nu finns i 20 böcker.

20 böcker

Bekanta dig med hyllan Aurora-serien (Bente Pedersen)

Spöksystrar

anna_e
3.5.2021
Spöksystrar är en lättläst serie för barn i åldern 6-9 år. Serien handlar om en flicka som blir vän med ett spöke som hon träffar på kyrkogården. Det är Mårten Melin som skrivit böckerna. Han blandar humor med spänning.

11 böcker

Bekanta dig med hyllan Spöksystrar

Lars Kepler böcker

anna_e
27.4.2021
Lars Kepler är en pseudonym för författarduon och äkta paret Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril. De har hittills kommit ut med nio romaner, åtta av dem hör till en serie med Joona Linna i huvudrollen.

9 böcker

Bekanta dig med hyllan Lars Kepler böcker

Bokens och rosens dag 23.4

anna_e
23.4.2021
23 april firas Bokens och rosens dag, enligt en tradition som började i Barcelona i Spanien, redan på 1920-talet. Där blev det tradition att mannen gav en ros åt sin kvinna och kvinnan gav en bok åt sin man.

25 böcker

Bekanta dig med hyllan Bokens och rosens dag 23.4

Pages