Sidospår – Boksampos ingångssida till barn och ungdomslitteratur

Sidospår

Boktips och –hyllor

Saga och Regnbåge

Tipset 22.9.2020
I mitt förra boktips handlade boken om Saga och Moses. I veckans boktips handlar det om Saga och Regnbåge. Moses var en häst, Regnbåge är en enhörning. Det är naturligtvis två helt olika Sagor det handlar om!Saga är 10 år och ska äntligen få börja på Enhörningsakademin, där eleverna får sin allra egna enhörning. Under året visar sig enhörningarnas speciella magiska krafter. Vissa enhörningar har hälande egenskaper, de kan bota sjukdomar och...

Bokhyllor

Enhörningar

Bokhylla
Enhörningar är som hästar, men de har ett horn i pannan. De har ofta magiska krafter. Här är en del enhörningsböcker för större och mindre barn. Jag rekommenderar speciellt Julie Sykes serie om Enhörningsakademin.

Om förskolor och skolor

Bokhylla
Skolorna har nyss börjat en ny termin och då passar det bra att läsa böcker om hur det är att börja i förskolan eller på första klass i skolan.

Bilderböcker om att få och ha syskon

Bokhylla
Att få småsyskon är något mycket speciellt för barnet som nu ska bli storasyster eller storebror. Många barn kan ha frågor om hur det kommer att bli när syskonet är här.

Rim och ramsor

Bokhylla
Det är roligt att läsa rim och ramsor för barn, och barnen brukar älska det! En av de stora namnen inom rim och ramsor är Lennart Hellsing som bland annat skrev om Herr Gurka som dansar och om Krakel Spektakel. Jag kan verkligen rekommendera dem.

Simning och att lära sig simma

Bokhylla
Här är en bokhylla med böcker för de allra minsta och lite äldre barn som vill lära sig simma. Här finns många böcker om simhallar och badstränder.  Bokhyllan är uppställd i alfabetisk ordning.
1
2
3
4
5

Aktuellt

Helmets lilla läsutmaning 2020

Aktuellt i Sidospår 7.2.2020
Helmets lilla läsutmaning 2020ConfigureHelmets lilla läsutmaning 2020 En bra läsare klarar sig. Då du läser lär du dig förstå olika sortens texter och du hittar ord till...

SFV:s rit- och skrivtävling Snälla hjältar

Aktuellt i Sidospår 1.9.2020
Rit- och skrivtävlingen Snälla hjältar arrangeras för första gången och gäller årskurserna 1–9 i den grundläggande utbildningen. Tävlingen riktar sig till de finlandssvenska skolorna.  Empati är tävlingens ledord. Syftet med tävlingen är att: 

Övrigt innehåll