Sidospår – Boksampos ingångssida till barn och ungdomslitteratur

Sidospår

Boktips och –hyllor

Mystiska skolan

Tipset 21.1.2022
Den här veckan tänkte jag tipsa om en serie böcker av Katarina Genar, med illustrationer av Alexander Jansson. Serien heter Mystiska skolan och har för tillfället 11 böcker, både lättlästa (med färgade bilder) och lite längre böcker (med svartvita bilder). Böckerna rekommenderas för 6-9 år, nybörjarläsare och de som gillar att läsa om spöken och andra spännande saker.Böckerna handlar om en gammal skola där det spökar ibland. Det finns flera...

Bokhyllor

Adventsböcker (kapitelböcker)

Bokhylla
Det är roligt att läsa adventsböcker, dvs böcker med jultema som har 24-25 kapitel, ett för varje dag från 1 december. Det är lite som att öppna en julkalender. Varför inte läsa ett kapitel i en julbok t.ex. varje kväll innan man går och lägger sig. 

Vinterböcker för barn

Bokhylla
Vinter med kalla dagar och snö. Då är det roligt att vara ute och bygga snögubbar och åka pulka. Men ibland kan det också vara skönt att bara vara inne och mysa. Här är barnböcker och bilderböcker som handlar om vintern. 

Baka, baka, liten kaka

Bokhylla
Den här bokhyllan inehåller bilderböcker och kapitelböcker som handlar om att baka kakor och bullar! Mums!

Halloween

Bokhylla
Det börjar närma sig Halloween! Här är en lista över böcker som handlar om Halloween. Böckerna lämpar sig för småbarn, barn som kan läsa själva och äldre barn/unga. Böckerna står i alfabetisk ordning.

Läslovstips 2021 (kapitelböcker)

Bokhylla
Ge dig ut på resa med hjälp av böckerna under läslovet i bokbranschens läsekampanj 30.9-29.10. Här är boktips för barn och unga, gemensamt är att de på något sätt handlar om resor. Läs om Island, Stockholm, Paris och många andra ställen när och fjärran.
1
2
3
4
5

Aktuellt

Fotbollsböcker

Aktuellt i Sidospår 16.7.2021
Det finns en massa böcker om fotboll för barn och unga. Den här sommaren har vi kunnat njuta av EM i fotboll och det har kanske fått en del barn att bli intresserade av fotboll. Därför tänkte jag ta upp några fotbollsserier för barn. Klicka på seriens namn för att komma till bokhyllor där böckerna...

Nattkorpen vann fint pris

Aktuellt i Sidospår 25.11.2021
Nattkorpen av Johan Rundberg vann årets Augustpris för bästa barn-...

Övrigt innehåll