Nick och Charlie

Alice Osemans populära Heartstopper-serie finns som tecknad serie och som tv-serie. Alice har nu också skrivit en berättelse som man kallar illustrerad långnovell. Berättelsen handlar om Nick som tar studenten och ska börja på ett universitet. Charlie är ett år yngre och går kvar på skolan där de träffades. Kommer förhållandet att överleva att de lever skilda liv och går i olika skolor? 

Heartstopper-serien som är s.k. grafiska romaner består just nu av fyra böcker, tre av dem finns på Boksampo. Jag länkar till dem här:

Heartstopper 1, Heartstopper 2, Heartstopper 3

Det rekommenderas starkt att man läser böckerna i rätt ordning, eftersom handlingen följer på varandra. Nick och Charlie träffas som sagt i skolan och Charlie börjar spelar rugby, trots att han inte är byggd som en rugbyspelare, vilket Nick är. Nick börjar lära honom rugby för att han ska komma in i spelet. Småningom väcks känslor för varandra och pojkarna tvekar hur de ska komma ut till familjer och elever. Under serien får vi också bl.a. följa med eleverna på skolresa till Paris. Där blir det alltmer klart att Charlie har vissa ätstörningar.

Böckerna rekommenderas för unga vuxna. Långnovellen Nick och Charlie har drygt 150 sidor, med svartvita illustrationer här och där.