Djurdoktorn

Jag tänkte tipsa om en serie för barn som lär sig läsa, börja läsa-böcker. Det är en serie skriven av Ann-Charlotte Ekensten, som har skrivit många böcker för barn och unga.

Linus har en mamma som jobbar som veterinär på ett djursjukhus, men hon åker också ut till bondgårdar och djurparker för att ta hand om lite större djur. Linus tycker om att besöka mammas arbete och han får följa med till djurparken och bondgården när mamma får uppdrag dit. Han vill ha ett eget djur, men mamma tycker att det räcker med att han kommer till djursjukhuset och hälsar på.

I serien följer vi med när Linus mamma tar hand om olika djur. Just nu ingår 9 böcker i serien. Det handlar om lejonet Leo som har ett sår på örat, hamstern Smulan som behöver slipa sina framtänder, kattungen Morris som Linus hittar under en buske. Lammet Teddy måste få hjälp att komma till världen, kalven Rosa vill inte hjälpa till när Linus mamma behöver samla in bajsprover så att hon kan undersöka hur kalvarna mår. Hästen Sunna har kliande utslag och hunden Flisa ska få simma efter att ha skadat benet. Elefanten Raja ska få sina fötter ompysslade, och kaninen Tim ska bland annat få en vaccinspruta. 

Böckerna behöver inte läsas i någon särskild ordning. Böckerna har illustrerats av Carolina Ståhlberg och varje bok har ca 20 sidor. Rekommenderas för nybörjarläsare, 6-9 år.