Lars Kepler böcker

Bokhylla

10 böcker

26.1.2024
|Alla bokhyllor

Lars Kepler är en pseudonym för författarduon och äkta paret Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril. De har hittills kommit ut med tio romaner, nio av dem hör till en serie med Joona Linna i huvudrollen. Serien är en deckarserie med hög spänningshalt och stundtals är de riktigt läskiga. Deras roman Playground hör inte till Joona Linna-serien. Playground handlar om en alternativ värld som uppstår när människans hjärta står stilla. 

Vem som låg bakom pseudonymen Lars Kepler höll man först tyst om. Många spekulerade om vem det kunde vara. Till sist avslöjades vem de riktiga författarna var.

Man har kommit ut med en ny version av Hypnotisören, en så kallad Black Edition. Tanken är att återspegla hur Kepler har utvecklats som författare sedan han började. Den nya boken har ett högre tempo, kapitlen har stramats till, dialogen är omskriven. Man har också skrivit nya scener och Joona har fått en större roll. Det kan vara intressant att läsa båda versionerna och se hur mycket som ändrats i den andra versionen.

Läsordningen för Joona Linna-serien är:

1. Hypnotisören (finns även som Black Edition)

2. Paganinikontraktet

3. Eldvittnet

4. Sandmannen

5. Stalker

6. Kaninjägaren

7. Lazarus

8. Spegelmannen

9. Spindeln