Dagbok för alla superschyssta

Barn och unga älskar Jeff Kinneys serie Dagbok för alla mina fans om Greg Heffley. Nu kommer en speciell bok skriven ur kompisen Rowleys perspektiv. Rowley vill skriva en egen dagbok men det kommer att bli en biografi om Greg. Greg tycker nämligen inte att Rowley ska härma honom med en dagbok.

I Rowleys loggbok som han kallar det, får vi veta hur det gick till när Rowley och Greg träffades för första gången. Här berättas också om när Rowley ska sova över hos Greg. De ska också plugga till ett matteprov och så får de en vikarie. Ja, det är mycket som händer i Rowleys bok. Han är inte lika duktig på att teckna som Greg och Greg retar honom för att han inte ritar några näsor på sina figurer. 

Rowley kallar Greg för sin bästa kompis, men det visar sig att Greg inte är en så schysst kompis alla gånger. Det finns stunder när man tycker riktigt synd om Rowley, som ofta står i skymundan i Gregs dagböcker. Nu får Rowley en stund i rampljuset.

Boken har alltså skrivits och illustrerats av Jeff Kinney, som skrivit alla böcker i serien Dagbok för alla mina fans och har 223 sidor. Det är en rolig bok, precis som de andra böckerna om Greg och Rowley. Boken är ganska lättläst och har många illustrationer. Den har en åldersrekommendation på 9-12 år, men även äldre läsare tycker säkert också att den är rolig. Jag rekommenderar den varmt för alla Greg och Rowley fans.

Klicka på länken nedan ifall du vill se en bokhylla med alla böcker som kommit ut om Greg och Rowley:

Gregs bokhylla