Max och Maja firar jul

Snart är det julafton med granar och paket och julmat! Här är två andra som vill fira jul; kaninen Max och musen Maja. Det börjar märma sig jul för de två vännerna och de tar in en julgran som ska pyntas. De väljer att pynta granen med godsaker, som hembakade pepparkakor, chokladklockor och polkagrisstänger! Och i toppen av granen ska en fin stjärna sitta.

När Max och Maja börjar pynta sin gran, upptäcker Maja något konstigt. De hängde upp fem pepparkakor, men helt plötsligt finns det bara fyra pepparkakor i granen. Och när de hängt upp fyra polkagrisstänger, finns där bara tre efter en stund! Max hänger upp chokladklockor medan Maja går och hämtar stjärnan som ska sitta högst upp. När hon kommer tillbaka får hon se att hela granen nu är tom! Inga pepparkakor, inga polkagrisstänger och inga chokladklockor hänger där, fast de har satt upp dem! I soffan ligger Max och mår illa och har ont i magen. 

Hur ska det nu gå med Max och Majas julgran? De har ju inget att pynta sin gran med och snart är det jul. För att Max ska må lite bättre går de ut och tar lite frisk luft och sedan måste de fundera hur de ska hitta pynt till granen.

Det är engelsmannen Axel Scheffler som skrivit om Max och Maja. Han har även illustrerat boken. Det finns flera böcker om Max och Maja och författaren har även skrivit andra barnböcker. Bilderna är stora och färggranna, ibland över hela uppslaget. Texten är kort och enkel och passar därför de yngre barnen från tre år. Det är en fin bok och jag rekommenderar den varmt!