Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tid att dö

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Sean Courtney, som driver ett safariföretag i Zimbabwe, har tagit med sin gode vän Riccardo Monterro ut på jakt. Den gamle äventyraren och mångmiljonären har bara en kort tid kvar att leva. Därför är också Monterros dotter Claudia med, trots att hon hatar allt vad jakt heter.
Från första stund känner hon en spontan avsky för den hängivne yrkesjägaren Sean och antagonismen mellan dem blir bara starkare av den attraktion som obönhörligen drar dem mot varandra.
Monterrro har satt upp ett sista mål i livet: han ska fälla den legendariske elefanthannen Tukutela. De lyckas spåra upp djuret, men när Tukutela i sista stund undkommer vägrar Monterro att ge sig. Han erbjuder Sean en halv miljon dollar för att fortsätta jakten över gränsen till Moçambique.
Sean Coutney tvekar - han sätter mycket på spel när han till sist gör sin gamle vän till viljes. Och när de närmar sig Moçambique där Frelimo-styrkor utkämpar ständiga strider mot Renamo-gerillan, är det bara början till långt mer dramatiska och omväxlande händelser än någon av dem kan förutse.
(Baksidestext)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Hon hade suttit i mer än två timmar utan att röra sig, och det började kännas som en nästan outhärdlig plåga att vara tvungen att sitta still.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

629

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

551

Språk

Översättare