Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Elfenbenslasten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Efter fyra års elfenbensjakt i djungeln återvänder Sean Courtney till civilisationen. Äntligen kan han köpa egendomen Lion Kop och börja ett nytt liv tillsammans med sin son Dirk. Men hans planer raseras när kriget mellan boer och engelsmän bryter ut.
I stället för det fredliga farmarliv han drömt om, väntar krigets ohyggligheter.
Seans tvillingbror Garrick har inte glömt sitt gamla hat till brodern. I krig som i politik hamnar han ohjälpligt i skuggan av den karismatiske Sean. Garrick har svurit att hämnas. Nu planerar han den slutgiltiga utmaningen …
Elfenbenslasten är den andra, fristående romanen i Wilbur Smiths första trilogi om släkten Courtney. En storslagen krönika om en familj vars dramatiska öden är sammanlänkade med Sydafrikas historia, från 1870-talets nybyggaranda, vidare genom år av blodiga uppror och krig fram till apartheidpolitikens dagar. (Baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

Fyra år i en vildmark utan vägar hade satt sina spår på vagnarna. Många hjulekrar och disselbooms hade bytts ut mot obearbetat inhemskt virke.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

350

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

395

Förlag

Språk

Översättare