Rassel prassel puss

Typ

diktsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Varsågod lilla barn, här är din första diktbok. Kryp upp i en varm famn och smaka på orden. Det rasslar och prasslar, det skvalpar och snurrar, visslar och pyser.
Det är mycket på gång i hemmet: tandkrämen rymmer, dammsugaren hungrar, i skrubben står moppen med gulnande hår.
Ute sjunger regndroppar i snåren, en såpbubbla har sin lyckostund och man kan hitta smultron och annat som är smått. Då dagen slutar kommer natten:

Ögonen tittar
på sirliga skuggor
på mönster av mörker
Så svart det ser ut

Men kinden den känner
att natten är ljummen
och ögonen litar
på kinden till slut

Hanna Lundströms poesi för de minsta rör sig varligt i barnets miljöer. Det är vardagligt och förunderligt i en vacker kombination. Maija Hurmes varma och pigga illustrationer hittar samma tonart.

(SetS)I ett samarbete mellan Sydkustens landskapsförbund och Folkhälsan har Katarina von Numers-Ekman och Johanna Sallinen skapat ett pedagogiskt material utgående från Hanna Lundströms och Maija Hurmes bok Rassel prassel puss. Poesi för nybörjare.
Materialet, vars syfte är att visa hur mångsidigt man kan använda dikter med de yngsta barnen, finns att ladda ner gratis för alla intresserade.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

31

Språk

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

31

Språk

Illustratör