Rudolf Koivu 2019 -palkinto Marika Maijalalle

Sivupiiri
24.10.2019

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Parhaasta lasten- tai nuortenkirjakuvituksesta jaettavan Rudolf Koivu 2019 -palkinnon voitti kuvittaja Marika Maijalan Ruusun matka (Etana Editions, 2018), joka on Maijalan debyytti lastenkirjailijana. Grafian jakama palkinto myönnettiin Marika Maijalalle toista kertaa urallaan.

Ote perusteluista:

”Kirja on ensimmäinen, jonka Marika Maijala on myös kirjoittanut. Teksti ja kuva kuljettavat tarinaa taidokkaasti yhdessä. Kirjan kuvitus onkin tähän mennessä villeintä Maijalaa. Ruusun matkassa hänellä on käytössään uusi tekniikka, joka tuo tekijän persoonan hienosti esiin. Teos on Marika Maijalan aiempien kuvitusten jatkumoa, mutta tyyli on vuosien kuluessa kehittynyt.”

Tuomaristoon kuuluivat kuvittaja Sanna Mander, toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen, kuvittaja Robert Lönnqvist, senior designer Rasmus Snabb ja graafinen suunnittelija Tuija Tarkiainen.

Grafia jakaa Rudolf Koivu -palkinnon joka toinen vuosi parhaasta lasten- tai nuortenkirjakuvituksesta, palkintoa alettiin jakaa kuvittaja Rudolf Koivun elämäntyön kunniaksi vuonna 1949 ja se on arvoltaan 10 000 euroa.

Lisätietoja:
Grafia.fi: Rudolf Koivu -palkinto Marika Maijalalle
Grafia.fi: Rudolf Koivu 2019 -palkintoehdokkaat julki

 

Katja Kyllönen/Sivupiiri