Lukuhanke houkuttelee kirjallisuuden pariin

Sivupiiri
2.3.2022

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Tuusulan kunnassa käynnistyi marraskuussa 2021 Lukisinko-sanalinko -lukuhanke, jonka tarkoituksena on innostaa 13–29-vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia lukemaan ja vahvistamaan lukutaitoaan. Hanketta koordinoi Tuusulan kirjasto ja mukana hankkeessa ovat myös Ohjaamo-palvelu Tuusula, Tuusulan alueellinen nuorisotyö, sekä Tuusulan Opisto. Lukuhanketta rahoittaa Opetushallitus.
 
Lukisinko-sanalinko tuo kirjallisuuden nuorten lähelle monipuolisesti ja helposti lähestyttävästi. Hanke sisältää esimerkiksi lavarunoustyöpajoja, keikkaillan, kirjailijavierailun, lukupiirin ja Kirjailija somessa -kampanjan. Nuorille on tarjolla maksuttomia lavarunous- ja lyriikkatyöpajoja, joissa ohjaajina toimivat runoilija Harri Hertell ja artisti Paleface, Tuusulan kirjaston sosiaalisen median kanavilla puolestaan pääsee tutustumaan kirjailijan työhön ja keskustelemaan lukemisesta kirjailija Dess Terentjevan johdolla.
 
Kuva: Lukisinko-sanalinko -hanke
 
Hankkeen tavoitteena on saatella nuoria lukemisen maailmaan, tarjota heille kirjallisia elämyksiä, laajentaa käsityksiä lukemisesta ja välittää lukuiloa luontevasti ja monipuolisesti. Myös nuorten itseilmaisullisia vahvuuksia pyritään tunnistamaan ja kasvattamaan. Lukisinko-sanalinko pyrkii siihen, että lukemisesta tulisi nuorille luonteva osa arkea ja he ymmärtäisivät kirjoittamisen ja lukemisen yhteyden.
 
Lukisinko-sanalinko -hankkeen toiminta-aika kestää vuoden 2022 loppuun.
 
Lisätietoa:
 
 
---
 
Henriika Tulivirta / Sivupiiri
Etusivun kuva: Toàn Lê / Pixabay