Puupäähattu 2019 Sari Luhtaselle ja Tiina Pajulle

Ajankohtaista
17.1.2019

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Käsikirjoittaja Sari Luhtanen ja kuvittaja Tiina Paju ovat saaneet Suomen sarjakuvaseuran vuoden 2019 Puupäähattu-palkinnon. Ansioituneesta sarjakuvaurasta myönnettävä palkinto jaettiin 17.1.2019. Luhtasen ja Pajun tunnetuin työ on 1987-2015 Anna-lehdessä ja sarjakuva-albumeina ilmestynyt Maisa ja Kaarina -sarja. Lisäksi Luhtanen ja Paju ovat tehneet yhdessä ja erikseen muita sarjakuvia ammatti- ja nuortenjulkaisuihin.

Palkintoa perusteltiin:
"Maisa ja Kaarina on ollut laajan yleisön kestosuosikki. Sarjan vakiintunein, uskollisin lukijakunta on kohderyhmässä, joka on kirjojen ja taiteen kuluttajana muutenkin aktiivinen, eli keski-ikäisissä naisissa. Tämä ryhmä ei ole kuitenkaan erityisesti profiloitunut sarjakuvien lukijoina. Suurin syy on ollut se, ettei sarjakuvista ole löytynyt tarpeeksi kiinnostavia aiheita ja hahmoja seurattaviksi ja samastuttaviksi. Sarjakuvat ovat olleet Suomessakin pitkään poikien leikkikenttä.

Sari Luhtanen ja Tiina Paju ovat omalta osaltaan tehneet pitkäjänteistä pioneerityötä sarjakuvan ammattilaisina ja aktiiveina. Maisa ja Kaarina on edelleen harvinaisuus, naisten tekemä säännöllisesti vuodesta toiseen ilmestynyt strippisarja. Se on pysynyt naisten omana sarjakuvana. Sitä on luettu itseä varten."

Lisätietoja:
Suomen sarjakuvaseura: Puupäähattu 2019 Tiina Pajulle ja Sari Luhtaselle Maisa ja Kaarina -sarjakuvasta

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Sari Luhtanen ja Tiina Paju