Magdalena Hain Definitiivinen poikakirjallisuuslista

Kirjahylly

25 kirjaa

24.11.2017
|Kaikki kirjahyllyt
Kirjailija Magdalena Hain Facebook-sivuillaan julkaisema Definitiivinen poikakirjallisuuslista koottuna nyt myös Sivupiirin hyllyyn! Hyllyssä vain Magdalena Hain vinkkaamat kirjat ja sarjoista ensimmäinen osa. Listaan on tullut valtavasti lisäyksiä kommentteina, lisäykset ja lista sääntöineen löytyvät alkuperäisestä julkaisusta. Kannattaa ehdottomasti tsekata, löytyy varmasti luettavaa joka lähtöön! 
 
- - -
 
LISTA:
 
Aleksi Delikouras: Nörtti-sarja. Esiteineille ja teineille. Hyvää monimediallisuus ( Areenassa sarjana https://areena.yle.fi/1-4142421), huumori, kiinni tässä päivässä.
 
Anne Leinonen & Eija Lappalainen: Devoted Souls. Teineille, gamereille. Pelien, sarjakuvien ja kirjallisuuden yhdistelmä, joka uppoaa pelaavaan nuorisoon. (Tätä on jo vähän vaikeampi löytää. Omani bongasin antikvariaatista.)
 
Johanna Hulkko: K-18. Teineille. Teinisekoilua, tätä päivää. Helppolukuinen ja suht lyhyt. Koukuttaa myös vähemmän lukevan nuoren.
 
Magdalena Hai: Haiseva käsi ja muita kauheita kertomuksia Uhriniituntakaisesta. Totta kai mun täytyy vinkata tämä omakin. Kauhua teineille ja tosi jännää kestäville esiteineille. On saanut paljon hyvää palautetta kouluista ja kirjastoista, eli en minä ihan egonkiillotuspuuhissa tätä tähän nosta. :)
 
J. S. Meresmaa: Naakkamestari. Vaihtoehtohistoriaa 1900-luvun alun Tampereelta. Historiasta kiinnostuneelle teinille. Lyhyt, mutta kerronnaltaan ja teemoiltaan vaatii jo hiukan enemmän lukijaltakin. Loppuratkaisu räjäyttää pään.
 
J.-P. Koskinen: Benjamin Hawk -sarja. Merirosvoista ja seikkailusta kiinnostuneille alakoululaisille.
 
Sari Peltoniemi: Kuulen kutsun metsän peittoon & Haltijan poika. Teineille. Metsämystiikkaa, kauhuelementtejä ja teinisekoilua.
 
Katri Alatalo: Karnin labyrintti (Mustien ruusujen maa -trilogia). Esiteinit ja teinit. Lempeä laskeutuminen eeppisen fantasian maailmaan. Jos nuori tykkää Hobitista, tämäkin voi iskeä.
 
Kaj Korkea-aho & Ted Forsström: Zoo! Viraalit nerot. Tätä en ole vielä lukenut, ja jos joku osaa vinkata tälle oikean kohderyhmän, olisi tosi jees. Mutta huumorikirja, jossa on hahmo nimeltä Justus Kristus (takakannen mukaan), ei vaan voi olla huono. :D
 
Maria Turtschaninoff: Underfors / Helsingin alla. Seikkailullista urbaanifantasiaa esiteineille ja teineille.
 
Annukka Salama: Faunoidi-sarja. Kovaa kolahtavaa urbaanifantasiaa teineille.
 
Angie Thomas: Viha jota kylvät. Isommille teineille. Kansikuvassa hehkupinkkiä, mutta älä anna sen hämätä. Tämä on yksi vuoden kovimmista nuortenkirjoista.
 
Roope Lipasti: Viikinkisolmu. Alakouluikäisille. Viikinkiaikaan sijoittuvaa seikkailua Liedon liepeiltä. En ole tätä vielä ehtinyt lukea, mutta monet arvostamani kirjastolaiset ovat suositelleet. :)
 
Siri Kolu: Me Rosvolat -sarja. Alakouluikäisille. Tämä alkaa olla jo moderni klassikko, eikös vaan? Tsekkaa myös Taika Taksinen -sarja.
 
Erin Hunter: Soturikissat-sarja. Esiteinit ja nuoremmat teinit. Tämä on vaan niin iso ilmiö juuri nyt, että eihän sitä voi oikeasti sivuuttaa. Soturikissat koukuttaa laiskemmankin lukijan. (Kirjailijana toki toivoisin, että vanhemmat tuuppisivat näitä lukevia nuoriaan sitten hellästi myös muun kirjallisuuden pariin.)
 
Tuula Kallioniemi: Reuhurinne-sarja. Lukemaan opetteleville, alakouluikäisille. Ihan loistavaa, helppolukuista, huumoripitoista lastenkirjallisuutta.
 
Nelli Hietala: Miia Martikaisen kärsimysviikko. Romantiikkaa ja teinisekoilua. Vaikka tämä profiloituu tyttökirjaksi, kolahti sen verran kovaa tuttuun poikaan, että tämä on listattava. Koska hei, kyllä pojatkin tykkää lukea rakkaudesta.
 
Kerstin Gier: Rubiininpuna jne. (jalokivitrilogia) & Unien kirjat -trilogia. Teineille ja jännitystä sietäville esiteineille. Aikamatkailua, seikkailua, teinisekoilua, romantiikkaa. Sama loppukaneetti kuin edellisessä.
 
Paula Noronen & Kati Närhi: Yökoulu-sarja (Lukupalat). Lukemaan opetteleville, alakoulun ekoille luokille. Hassua, hurjaa huumoria.
 
Vinkit: Magdalena Hai