Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viikinkisolmu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vilja asuu Linnavuorella, meren äärellä, jonne on vaikea päästä. Vilja haluaisi joskus merelle, nähdä maailmaa ja kiertää. Mutta hänelle lähinnä nauretaan, koska hän on tyttö. Saarella käy kauppiaita mutta myös viikinkejä, joita pelätään. He tulevat pelkästään tuhoamaan. Siksi laivojen lähestyminen on aina jännittävää. Mikäli vainovalkeita ei sytytetä, lähestyvä laiva on kauppalaiva eikä ole vaarallinen. Silloin on aihetta juhlaan. Erään kauppalaivan mukana tulee Pekko, poika jonka kauppiaat ovat ottaneet mukaansa, sillä Viikinki-Olavin joukot ovat tuhonneet Pekon kotikylän ja poika jäi orvoksi.Vilja saa vihdoin omanikäisensä kaverin. Kunnes Viikinki-Olavi joukkoineen iskee Linnavuorelle.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Viikinkien aikaan sijoittuva seikkailu, jossa tulee tutuksi viikinkiajan elämän hienoudet mutta myös suurimmat pelot.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Sinä tiedät Vilja, mitä vihollisille tehdään.

Linnavuoren Vilja, viikinkipoika Egil ja orvoksi jäänyt Pekko vetävässä historiallisessa seikkailussa, jossa punnitaan ystävyys ja rohkeus.

Vilja asuu meren äärellä, suojatulla Linnavuorella, aikana jolloin viikingit vielä kyntivät maailman meriä. Kylään hyökkäävät viikingit jättävät jälkeensä haavoittuneen pojan, jonka Vilja ja hänen ystävänsä Pekko pelastavat. Egil on vihollinen, mutta voiko hän silti olla myös ystävä?

Viikinkisolmu on jännittävään historialliseen aikaan sijoittuva seikkailukertomus, joka on myös tarina vihollisuudet ylittävästä ystävyydestä ja lasten viisaudesta.

(WSOY)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

189

Kustantaja

Kieli