Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Devoted souls

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


Akhea: Lain ja järjestyksen jumala.Akhean kannattajat harjoittavat tiukkaa kuria, pyrkivät nuhteettomaan elämään ja jumalansa miellyttämiseen. He ovat taitavia kokoamaan suuria armeijoita alueidensa puolustamiseksi.

Nella harrastaa pelaamista. Hän on töissä pelikaupassa ja tietää uusimmat jutut. Nella tutustuu työkaverin myötä uuteen peliin nimeltä Devoted souls. Kuten niin usein käy, peli vie Nellan mukanaan. Nuutti, poikakaveri tai oikeastaan avopuoliso, jää toiseksi.

Nella elää kahdessa todellisuudessa. Nuutti ja muut livekaverit alkavat jäädä, kun peli ja sen tuomat kaverit vievät yhä enemmän Nellan aikaa ja ajatuksia. Lopulta Nella ei enää edes tietä, kuka on hänen todellinen ystävänsä, pelikaverit vai Nuutti.

Devoted souls on peli, jossa jokainen pelaaja luo oman hahmonsa sen mukaan, mitä jumalaa hän halua kannattaa. Klaanit taistelevat toisiaan vastaan oman jumalansa kannattajana. Jokainen hahmo on erilainen, kuten mekin tässä todellisuudessa. Nella jää koukkuun omaan hahmoonsa.

Pelimaailmaan pääsee mukaan kirjan sarjakuvien kautta. Kirja etenee tavallisena romaanina suurimmaksi osaksi, mutta välillä peliä kuvataan sarjakuvina, mikä helpottaa pelin ymmärtämistä. Kirjaa ymmärtääkseen ei tarvitse tietää peleistä mitään, kirjasta löytyy myös keskeisin pelisanasto.

Kirja, jollaista en ole ennen kokenut!
(arjamaaria / Sivupiiri)

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Tekstinäyte

”Osoita minulle edeltäjäsi, esivanhempasi, vanhan miehen ääni kehottaa minua.

Vetenä lainehtivan näytön pinnan rikkoo vaaleanpunainen terälehti. Pehmeän iskun voimasta laineiden kehät pyyhkivät pimeydestä esiin hahmoja. He ovat kaikki aikuisia parhaassa iässä, mutta erottuvat selkeästi toisistaan ulkonäöltään ja olemukseltaan. Yksi on kookas, rokonarpinen mies, toinen nainen, jolla on hiuksissaan linnunsulkia. Eniten viehätyn naisesta, jonka kasvoissa on tatuointeja. Katse on mystinen. Valitsen hänet hiirtä klikkaamalla.

Muut hahmot katoavat pinnan väreilyyn ja tilalle tulee animaatio, jossa tatuoitu nainen kävelee tiellä kaupungin muurin ulkopuolella. Hän huomaa naamioituneen joukon, joka raahaa rimpuilevaa miestä välissään. Vanhan miehen ääni esittää kysymyksen.

Rosvojoukko on kidnapannut läheisen sukulaisesi, serkkusi. Kidnappaajat ovat voimakkaita, etkä voi tietää varmasti, pystytkö yksin pelastamaan serkkusi. Lähdetkö välittömästi yksin rosvojoukon perään vai palaatko kaupunkiin hakemaan apua, silläkin uhalla, että rosvot ehtivät karkuun?

Mietin vastausta. Kai minä muodostaisin pelastusryhmän, joten palaan kaupunkiin hakemaan apua.

Kokoatko pelastusryhmän itse vai annatko kokeneemman vartiopäällikön tehdä sen?

En ole mikään johtajapelaaja, joka käskyttää ryhmää. Luulen että odottaisin jonkun muun kasaavan ryhmän, vaikka siihen menisi aikaa. Varmistan että ymmärrän englanninkielisen kysymyksen oikein ja valitsen vastaukseksi jälkimmäisen vaihtoehdon.

Lyhyt animaatio näyttää, kuinka vartiopäällikkö johtaa pelastusoperaatiota ja kuinka ryhmä saa pelastettua serkkuni.

Kuva laineilee taas, käsi kurottuu vedenpintaa kohti. Kirsikankukan terälehti putoaa ja rikkoo pinnan. Laineista paljastuvat hahmot poikkeavat alun kymmenestä vaihtoehdosta. Nyt joukossa on muutama todella rumakin hahmo, mies ja nainen, joiden molempien iho on sairauksien runtelema. Valitsen rotevan, paljaista käsivarsistaan ahavoituneen miehen. Hän piilottelee itseään hupun alla, pidän salaperäisyydestä.

Tällä kertaa valitsemani hahmo on torilla, jonka keskelle on pystytetty mestauslava. Mies seisoo sen päällä kirves kädessään, valmiina teloittamaan.

Entinen rakastajattaresi on jäänyt kiinni petoksesta. Hän on varastanut kuninkaasi sotasuunnitelmia ja myynyt niitä vihollisille. Annatko naiselle kuitenkin mahdollisuuden hyvittää tekonsa ja pyydät kuningastasi armahtamaan tuomitun, vaikka jäisit samalla itse kiinni oman vaimosi pettämisestä? Vai mestaatko rakastajattaresi, koska hän on rikkonut lakia, toiminut vastoin kuningastasi ja hänen pelastamisensa saattaisi tuhota oman elämäsi? Vai teeskenteletkö kuninkaallesi, että olet sairas, ja annat teloittamisen jonkun muun tehtäväksi?
Vaikea kysymys. Haluaisin pelastaa rakastajattareni, mutta luulen että paras tapa vastata on osoittaa lojaalisuutta kuninkaalle. Hyväksyn sen, että naisen on kuoltava, ja minun on tehtävä se ammattini mukaisesti, olkoon se rangaistukseni. Ehkä ei ole olemassa oikeita ja vääriä vastauksia, kysymys on vain siitä millaisen hahmon haluaa itselleen.

Animaatio jatkuu, kirveen terä välähtää.

Kolmas terälehti putoaa vedenpinnalle ja hahmot vaihtuvat.”
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

peliromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kustantaja

Kieli