Toivoa kirjallisuudesta: lasten kuvakirjat

Kirjahylly

7 kirjaa

Käyttäjän Katja kuva
25.1.2017
|Kaikki kirjahyllyt

Tämä vinkkilista on peräisin Helmet.fi-sivustolta, Mirja Luukkasen lasten kuvakirjalukuvinkit Helsingin kaupunginkirjaston ja Suomen mielenterveysseuran järjestämän Toivoa kirjallisuudesta -tapahtumakiertueen teemaan liittyen.
Alla lista kokonaisuudessaan vinkkiteksteineen.

Toivoa kirjallisuudesta: lasten kuvakirjat

Nämä lasten kuvakirjat käsittelevät vaikeita aiheita, kuten masennusta, pelkoa, surua, sairautta ja yksinäisyyttä lempeästi ja toiveikkaasti. Ystävyys ja rakkaus voittavat aina ja kaikesta selvitään yhdessä!
 
Appelgren, Tove: Vesta-Linnea kuunvalossa
Vesta-Linnea on 9-vuotias tyttö, joka on hieman arka, pohdiskeleva ja surullinen. Kaikissa Vesta-Linnea kirjoissa aiheena on elämän arvaamattomuus. Tässä kirjassa pohditaan äidin ystävän masennusta. Ja sitä, että kun on ollut todella surullinen, voiko tulla myös todella iloiseksi? Tarinaan mahtuu myös kosolti sisarusparven riemukkaita kesäpuuhia.
 
Janocsh: Suuri Panamakirja
Pikku tiikeri ja pikku karhu seikkailevat tässä kirjassa, jonka yksi tarina on Aarretta etsimässä. Siinä kaverukset lähtevät pitkälle matkalle löytääkseen suuren aarteen. Tutustuessaan matkalla lukuisiin eläimiin käy ilmi, että kaikilla on oma käsityksensä aarteesta. Tunteikas kirja saa miettimään omaa käsitystään onnesta, rakkaudesta ja ystävyydestä.
 
Kirkkopelto, Katri: Molli
Molli on pieni ja kiukkuinen olento, joka asuu yksin suuren puutarhan keskellä. Sillä on haave. Se haluaisi ystävän, jonka kanssa voisi kuiskailla salaisuuksia, istua vierekkäin ihan hiljaa tai laittaa kaikki hyrskyn myrskyn. Ja mikä parasta: mököttää yhdessä!
 
Kontiokari, Marja: Nelli ja Osku: leijona yökylässä
Nelli saa yökylään parhaan kaverinsa Oskun. Kaikki menee hyvin, kunnes tulee riitaa ja tunteet nousevat pintaan. Tässä lämpimässä ja mukaansa tempaavassa tarinassa kuvittaja Virpi Pennan upea kuvitus juoksee kilpaa tekstin kanssa.
 
Nordqvist, Sven: Hurja hassu siskoni
Pikkuveli lähtee etsintäretkelle maailmaan, koska on kadottanut siskonsa. Jokaisella kirjan aukeamalla avautuu näkymä, jossa on piirretty yksityiskohtaisen upeasti matkan kulku. Ja eihän se siskokaan kaukana ole, jos katsoo kuvia tarkkaan. Aivan ihastuttava kirja saa pohtimaan maailman ihmeellisyyttä ja sisarusten rakkautta.
 
Pentti, Pipsa: Lyyli ja hurja Paperi-Hukka
Hurmaava kuvakirja arasta Lyylistä, joka kekseliäisyytensä avulla selviää kiperistäkin paikoista. Lyyli piirtelee usein prinsessoja. Rohkeita prinsessoja, jollainen hän haluaisi olla itsekin. Onnistuuko Lyyli pelastamaan piirtämänsä prinsessat hurjan Paperi-Hukan kynsistä pelkän paperin avulla?
 
Vuori, Julia: Tapiiri ja Hunaja: sillä aikaa kotona
Tapiirin ja Hunajan oma ihminen, Leia-tyttö, on korjattavana ja kaverukset haluavat ilahduttaa häntä. Oivaltavat keskustelut ja ilahduttavat ideat saavat pienen lukijan hyvälle mielelle. Lempeän humoristinen tarina luottaa mielikuvituksen ja leikin voimauttavaan vaikutukseen - jopa silloin, kun perheessä on sairautta.
 
Teksti: Mirja Luukkanen
Helmet.fi
 
 
 
Hyllyn kokosi Katja/Sivupiiri