Esittelyssä kirjailija Jukka Parkkinen

Kirjailijaesittely
9.11.2011

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Jukka Parkkinen syntyi 1948 Kuopiossa. Kirjoittamisen hän aloitti nuorena toimittamalla muun muassa lehtiä partiossa sekä avustamalla sanomalehtiä. Parkkinen toivoi kirjoittamisesta uraa itselleen jo lapsena ja lähti Turkuun opiskelemaan suomen kieltä ja kirjallisuutta. Parkkinen on työskennellyt toimittajana useaan otteeseen eri paikkakunnilla. Hän on myös opettanut kirjoittamista mm. Oriveden opistossa sekä Turun yliopistossa.

Parkkinen on kirjoittajana hyvin monipuolinen. Romaanien ja runojen lisäksi hän on dramatisoinut teoksia teatteria ja televisiota varten sekä kirjoittanut käsikirjoituksia niiden lisäksi radioon. Nyt jo viisiosainen Kirjeitä Karhumäestä- sarja sai alkunsa radiokuunnelmana, mutta suuren suosion vuoksi siirtyi pian kansien väliin. Vuonna 2008 sarjassa ilmestyi ensimmäinen kuvakirja: Karhumäen Otso ja karhunkierros.

Hänen lasten- ja nuortenkirjansa käsittelevät hyvinkin erilaisia aihepiirejä luonnonsuojelusta uusperheeseen Yhdessä Hannu Hautalan kanssa hän on tehnyt upeita valokuvin kuvitettuja kuvakirjoja, joista esimerkkinä mainittakoon eräs lapsuuteni rakkaimmista kirjoista: Oravanpoika. Aikuisille Parkkinen on kirjoittanut ja toimittanut kolumneja, suomen kielen oppikirjan vironkielisille sekä elämäkertoja. Tämän lisäksi Parkkinen on suomentanut useita lastenkirjoja ja cd-rom-levyjä.

- Minni Koroma -

 

 

Viimeksi päivitetty 25.11.2008
Teksti julkaistu Sanojen ajassa aikaisemmin.
Siirretty Kirjasampoon: Kimmo Leijala / 9.11.2011