Vihreän lohikäärmeen risteys

Viggo tietää, että kävelyteiden risteyksessä olevaan sähkökaappiin maalatun vihreän lohikäärmeen on alun perin tehnyt hänen veljensä Joel.
Joel on kuitenkin ollut kadoksissa yli kaksi vuotta, ja silti kuva ilmestyy kaappiin yhä uudelleen ja uudelleen, vaikka se maalattaisiin peittoon tai pestäisiin pois.

Selma puolestaan käy lohikäärmeen luona muistelemassa menehtynyttä ystäväänsä Sennua. Tyttöjen leikeissä Sennu oli itäinen lohikäärme ja Selma läntinen. He keksivät jopa lohikäärmekielen, jota kukaan muu ei ymmärtänyt. Sennua ei enää ole, mutta vihreän lohikäärmeen luona Selma kokee olevansa lähempänä ystäväänsä.

Selman sisaruksella Savulla on omat murheensa: roadman-kulttuuria ihannoiva jengi on saanut hänet kiristettyä mukaan ryöstelemään merkkivaatteita. Selma ei halua seurata vierestä Savun tuhoutumista, mutta kenelle asiasta uskaltaisi kertoa?

Kun Selman ja Viggon tiet kohtaavat, he alkavat yhdessä selvittää mysteeriä: kuka on maalauksen takana? Ja mitä oikeastaan tapahtui Joelille? Samalla Savu joutuu yhä syvemmälle ongelmiin, eikä Selma enää voi vain seurata sivusta…

 

Leena Lehtolaisen kirjoittama dekkari kertoo menetyksestä ja ystävyyden voimasta. Se käsittelee nykynuorten todellisuutta ja murheita uskottavasti ja nostaa esiin aikuisten vastuun: yksikin luotettava aikuinen voi olla ratkaisevassa asemassa, kun kyse on nuoren hyvinvoinnista. Kirjassa vilahtaa tuttuja hahmoja Lehtolaisen aikuisten dekkareista: sivurooliin pääsevät Maria Kallio -sarjasta tutut rikospoliisit. Vihreän lohikäärmeen risteys on sujuvasti etenevä, täsmällisellä kielellä kirjoitettu mysteeri, joka sopii luettavaksi yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.