Mur ja metsän ilta

”Murista näytti kuin oksalle olisi laskeutunut myös yksi iltataivaan tähti. Siltä se näytti, kun puuta katsoi siitä kohdasta, missä Mur makoili.”

Mur on karhu, joka asuu syvällä havuntuoksuisessa metsässä. Siellä asuu myös muita eläimiä: esimerkiksi susi, hirvi, hömötiainen, orava ja piisami. Satukokoelma kertoo metsän asukkaiden elämästä, tavoista ja ajatuksista kauniilla, runollisella kielellä. Hirvi haluaisi vaeltaa toiseen metsään, mutta sitä pelottaa, susi ulvoo kuusta häikäistyneenä, ja piisami ui metsälammen poikki joka päivä samaan aikaan.

 

Kaisa Happosen kirjoittamat sadut ovat lyhyitä, mutta täynnä erilaisia tunteita ja kauniita hetkiä. Välillä mukana on myös haikeutta, mutta kokonaisuutena satukirja on lempeä, jopa lohdullinen. Tarinat muistuttavat siitä, mikä on tärkeää: ne kertovat rohkeudesta, erilaisuudesta, kiintymyksestä, kärsivällisyydestä, ilosta ja uusista ystävistä, ja tarjoavat lukijalle monenlaisia näkökulmia elämään. Anne Vaskon upea kuvitus sopii kirjaan erinomaisesti ja täydentää tarinoita viehättävästi.

 

Mur ja metsän ilta sopii luettavaksi kaiken ikäisille.