Mopoautolla mun prinssini saapuu

Peruskoulun juuri päättänyt Ella on ollut ihastunut rastatukkaiseen, ruskeasilmäiseen Toniin jo pari vuotta. Kesäloman alettua Ella päättää viimein tarttua toimeen ja tehdä Toniin vaikutuksen. Sen hän totisesti myös tekee, ja melkoisella ryminällä – Ella nimittäin ajaa polkupyörällä päin jäätelökioskia, jossa Toni on kesätöissä..

Samaan aikaan Ellan parhaat ystävät Pilvi ja Iiris säheltävät tahoillaan, samoin raivostuttava, mutta rakas pikkuveli Veeti. Ellan isä on menehtynyt ja sukset menevät välillä ristiin yksinhuoltajaäidin kanssa – erityisesti, kun kuvioihin astelee todella rasittavan oloinen Martti…
Ella ei tunne voivansa puhua äidilleen kaikesta, joten hän lähtee etäiseksi jääneen mummonsa luo yökylään. Mummolle Ella kertoo kaiken, ja saa vastavuoroisesti kuulla salaisuuden isästään. Mitä menneisyydessä on tapahtunut?

Tuula Kallioniemen kirjoittama Mopoautolla mun prinssini saapuu on kesän makuinen, helppolukuinen kirja nuorten elämästä. Kirja on sopiva sekoitus huumoria ja romantiikkaa, ja muutamista synkemmistä teemoista huolimatta teoksen sävy pysyy koko ajan miellyttävän kepeänä. Rytmikkäästi etenevä hyvän mielen kirja sopii erinomaisesti luettavaksi yläkouluikäisille!