Hirviö ja Helmikki

Ebenezer Pinset on 511-vuotias. Tähän on yksinkertainen syy: hänen ullakollaan asuu hirviö, joka vaatii Ebenezeriltä ruoakseen kaikkea mahdollista kaktuksista ikivanhoihin taide-esineisiin. Vastineeksi ruoasta hirviö toimittaa Ebenezerille nuoruuseliksiiriä.
Hirviö ei suostu syömään samaa ruokaa kuin kerran, ja yli viidensadan vuoden aikana se onkin ehtinyt hotkia kitaansa vaikka mitä. Nyt hirviö haluaisi maistaa jotain uutta, ja vaatii Ebenezeriä tuomaan itselleen välipalaksi ihmislapsen.

Ebenezer löytää orpokodista Helmikki-tytön, jota ei voi sietää: Helmikki on epäkohtelias, kiukkuinen ja omapäinen. Ebenezer päättää tarjoilla tämän hirviölle, mutta Helmikillä ei puolestaan ole aikomustakaan tulla ahmaistuksi…

Jack Meggit-Phillipsin esikoisteos Hirviö ja Helmikki on karmaisevan hilpeän sarjan avausosa. Isabelle Follathin tyylikäs kuvitus sopii tarinaan erinomaisesti. Kirjassa on huumorin ohella myös synkempiä sävyjä: erityisesti hirviön välinpitämättömästi hotkimien eläinten kohtalo surettaa lukijaa. Pohjavireeltään Hirviö ja Helmikki on kuitenkin hauska, yllätyksellinen ja mukaansatempaava teos, jossa paha saa lopulta palkkansa… Vai saako?