Nelson Tiikeritassu

Nelson Maarenki viettää kesälomaa huolettoman, keksijäluonteisen vaarinsa luona. Kun vaari kuitenkin rakastuu, ja päättää heittäytyä vielä viimeiseen seikkailuun, hän lähettää Nelsonin junalla takaisin kotiin osoitelapulla varustettuna:

”Rouva Eveliina Maarenki
Keskeneräinen talo (luultavasti keltainen)
Lähellä nelosen raitiovaunupysäkkiä
PERLINPORI”.

Kuten arvata saattaa, Nelson ei suinkaan päädy turvallisesti kotiinsa, vaan eksyy Perlinporin kaduille. Siellä hän tutustuu Zambaan, lempeään, oikeudenmukaiseen tiikeriin, jota kaupunkilaiset eivät kuitenkaan hyväksy joukkoonsa. Zamba ei ole tervetullut kauppoihin, sitä ei päästetä raitiovaunuun, ja siihen suhtaudutaan epäillen – onhan se erilainen kuin muut. Nelson ja Zamba kohtaavat yhdessä monenlaisia vastoinkäymisiä: kaupungissa kuria pitävä tiukkailmeinen rouva Koppi ei suhtaudu ystävyksiin kovinkaan lempeästi, ja kaduilla partioivat Järjestyksen Ystävät eivät vaikuta lainkaan ystävällisiltä…

Lena Frölander-Ulfin kirjoittama ja kuvittama Nelson Tiikeritassu on vauhdikas seikkailu, joka sopii luettavaksi niin lapsille kuin aikuisillekin. Kirja kertoo ystävyydestä ja oikeudenmukaisuudesta, sekä siitä, miten tärkeää on ajatella omilla aivoillaan ja pyrkiä kohtelemaan muita kiltisti. Toiveikkuus säilyy läpi teoksen: viha ja vääryys on mahdollista voittaa ystävyydellä ja rohkeudella, kun ei anna ennakkoluuloille valtaa.