Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Risteys

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

13-vuotias Mika tunnetaan kulmakunnan pahiksena, mutta kun Mika saa surmansa autokolarissa, hänen nähdään auttelevan kaupungin asukkaita. Kallioniemen lyhyissä kertomuksissa on selkeää, helppoa kieltä ja ilmava jaksotus.

(Saana/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -
Mika muuttuu vuodessa paljon. Äiti ja isä, joita hän kutsuu nyt etunimellä, eivät tiedä, mitä on tapahtunut. Mika tietää. Hän sai kuulla, että on adoptoitu. Sitä on pidetty salassa. Mika ei luota enää vanhempiinsa. Hän värjää hiuksensa, ottaa lävistyksiä ja saa koviksen maineen. Hän varastaa, on hankala ja pelottava. Meri on saanut skootterin. Mika pyytää ja anoo ja saa kokeilla. Hän ajaa risteykseen. Syöksyy kolmion takaa suoraan päin autoa. Kaikki muuttuu.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

"Se paku ilmestyi kuin tyhjästä. Okei, myönnetään, törmäsin kolmion takaa suoraan maantielle."

Mitä tapahtuu, kun 13-vuotias kulmakunnan kovis saa kuoleman kynnyksellä mahdollisuuden parantaa tapansa? Voiko enkeliksi ryhtyä?
Mika on tunnetusti aina pahanteossa. Hän ei anna vanhemmilleen anteeksi, että on saanut vasta hiljakkoin sattumalta tietää olevansa adoptoitu. Kun Mika rysähtää skootterilla pakettiauton kylkeen, hän on kuulevinaan äänen, joka pyytää valitsemaan. Ja Mika valitsee. Enää poika ei katso sivusta, kun joku on hakoteillä tai kaipaa apua. Moni hieraisee silmiään nähtyään hyväntekijänsä. Eihän se voi olla Mika, jonka huhutaan saaneen surmansa. Vai voiko?

(Otava)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

90