Optimistisia nuortenkirjoja

Kirjahylly

11 kirjaa

14.11.2016
|Kaikki kirjahyllyt
Tässä hyllyssä nuortenkirjoja, jotka antavat toivoa paremmasta maailmasta tai kannustavat tarinan henkilöitä yrittämään olosuhteista riippumatta. Lukijaakin rohkaisee henkilöhahmo, joka ei alistu esimerkiksi epäoikeudenmukaisiin tilanteisiin, omiin puutteisiinsa tai tulevaisuuden uhkakuviin. Hylly on koottu kirjasuosituksista, jotka Kirjavinkkariyhdistys ry:n vinkkarit ovat tehneet Media-avain-sivustolle.
 
Media-avain arvioi lapsille ja nuorille suunnattua mediaa kasvatuksen ja myönteisten viestien näkökulmasta. Palvelu poimii kirjoista ja elokuvista hyviä roolimalleja, tunnetaitoja ja ajattelun aihetta eri-ikäisille. Media-avaimen elokuva-arviot löydät osoitteesta media-avain.fi.
 
Alm, Outi - Karkumatkalla kotiin
Andrews, Jesse - Maailmankaikkeuden huonoin elokuva
Autio, Maria - Varjopuutarha
Cassidy, Cathy - Kirsikkasydän
Kallioniemi, Tuula - Pää kylmänä, Papriikka
Kallioniemi, Tuula - Risteys
Kelly, Jacqueline - Luonnonlapsi Calpurnia Tate
Kinsella, Sophie - Kadonnut : Audrey
Leino, Katariina - Sirkusprinsessa
Lukkarila, Päivi - Nanna-sarja, hyllyssä ensimmäinen osa Koitetaan kestää, Nanna
Sarjan alussa Nanna vaihtaa maisemaa Tampereelta pieneen maalaiskylään, jossa kaupunkilaislikkaa katsotaan alkuun oudoksuen. Haasteita aiheuttaa myös ihastus varattuun poikaan, perheen talousvaikeudet ja uusperhekuviot, mutta Nannan tapauksessa positiivisuus voittaa aina. Kirjeromaaneissa hän kertoo elämästään parhaalle ystävälleen. (Pia/Kirjavinkkariyhdistys ry)
Siirilä, Jussi - Barrikadikesä