Kotimaisia nuortenkirjoja vuodelta 2016

Kirjahylly

19 kirjaa

15.7.2016
|Kaikki kirjahyllyt

Tässä hyllyssä on otos vuonna 2016 ilmestyneistä kotimaisista nuortenkirjoista. 

Aalto, Anne-MaijaSyvään veteen
Anne-Maija Aallon esikoisromaani kertoo 15-vuotiaasta Taikasta, jonka äiti kuolee auto-onnettomuudessa. Uusi ympäristö, uusi elämä, suuri suru. (Otava, 253 s.)
 
Alongi, K. K.Kevätuhrit 
Kesken toukokuisen aamupäivän maailma muuttuu. Jade herää metrosta pimeyteen, kaikki ympärillä olevat ovat kuolleet. Jade ei ole kuitenkaan ainut henkiin jäänyt.. Kevätuhrit avaa uuden trillerisarjan. (Otava, 302 s.)
 
Heikkilä, Mervi Tuonella kulkijat
Roonan lomareissu Turkuun muuttuu aivan toisenlaiseksi matkaksi. Kaupungista on kadonneet niin kaikki linnutkin kuin myös Roonan isä, antikvariaatinpitäjä Eerikki Puujumala. Mitä pahaa on tekeillä? (Haamu, 159 s.)
 
Hietala, NelliMiia Martikaisen kärsimysviikko
Miian ankea mökkiloma muuttuu yllättäen kun myrsky järjestää kivan yllärin ja tuo rantaan Miian ikäisen Tanelin ja isänsä, joiden veneestä on bensa loppu. Nuoret lähetetään bensanostoreissulle, josta tuleekin kommellusten täyttämä reissu.. (Karisto, 161 s.)
 
Hulkko, JohannaK18 
Lukioikäinen Aksu jää talonvahdiksi ja homma karkaa heti käsistä. Liikaa juomaa ja seuraa, josta tyttöystävä ei taida pitää. Aksun äänellä kerrottu kirja. (Karisto, 103 s.)
 
Isto, SannaMaan alaiset
Maan alaiset vie huikeaan seikkailuun Suomenlinnan maisemiin. Metuli herää kummalliseksi otukseksi muuttuneena. Häntä ei tunne paras kaveri eikä oma perheensäkään. Millaisten vaihtokauppojen uhriksi Metuli joutui? (WSOY, 335 s.)
 
Kallioniemi, TuulaRisteys
Mika törmää skootterilla pakettiauton kylkeen ja samalla kuulee äänen, joka käskee valitsemaan. Mikä on Mikan valinta? (Otava, 90 s.)
 
Kolu, SiriKesän jälkeen kaikki on toisin
“Mä en ole sun tyttösi, ja jos mä en voi olla sun poikasi, mä en voi olla sun lapsesi enää.” (Otava, 112 s.)
 
Koskinen, Juha-PekkaBenjamin Hawk
1690-luvulle sijoittuva hurja merirosvoseikkailu, jossa nuori Benjamin Hawk etsii onneaan muiden huimapäiden seassa. (Karisto, 186 s.)
 
Lähteenmäki, LauraNutcase 
Sisarukset Saimi ja Juho ovat olleet aina yhdessä. Mutta sitten tulee eteen se aika, kun Juho lähtee pois kotoa ja Saimi jää yksin. Netti houkuttelee Saimia huomattavasti enemmän kuin uusien ystävien hankkiminen.. (WSOY, 195 s.)
 
Meresmaa, J. S.Naakkamestari
Robustoksen  pienoisromaanin kirjoituskilpailun voittajateos. Ote tuomariston perustelusta: ”Naakkamestari alkaa kertomuksena köyhän ja halveksitun tytön katkerasta arjesta viime vuosisadan alun Tampereella, mutta päätyy surrealistiseen steampunk-maailmaan.” (Robustos, 163 s.)
 
Palviainen, Jukka-PekkaTarpeeksi reilua
Trillerimäisiä piirteitä sisältävä tarina neljän nuoren leffaprojektista ja salaisuuksista. (Karisto, 215 s.)
Rekola, Teija – Top models
16-vuotiaat Noora ja Erika lähtevät malleiksi maailmalle haaveissaan luksuselämä. Mutta mallibisnes on kaikkea muuta kuin luksusta, rahaa ja upeita vaatteita.. (Reuna, 261 s.)
 
Saarela, SaraKanssasi en tarvinnut sanoja
Tarina sisaruudesta, kuolemasta ja yksinäisyydestä. Löytääkö Mimmi lohtua ja jonkun joka kuuntelisi? (Kharis, 124 s.)
 
Tiainen, Marja-Leena Tatu, Iiris ja Pääkallomies
Selkokirja. Helppolukuista jännitystä tarjoava tarina Tatusta ja Iiriksestä. (Avain, 104 s.)
 
Tiainen, Marja-LeenaViestejä Koomasta
Silva lyö päänsä ja on hukkua. Hän joutuu Koomaan, paikkaan joka ei tunnu aivan todelliselta. Hän tapaa kohtalotovereitaan ja saa viestejä toimitettavaksi. Kun Silva herää tajuttomuudestaan ei hän ole varma oliko Kooma totta vai unta? (Tammi, 210 s.)
 
Vaijärvi, KariVäinö Lakeus ja Kultasormen tapaus
Tarina opettajan vauhdikkaasta ja tapahtumarikkaasta kesälomasta. Mitä kaikkea sadassa päivässä ehtiikään tehdä? (Kustannus-Mäkelä, 101 s.)
 
Walldén, NettaKissa nimeltä Kent
Kiehtova etsintämatka läpi kahden eriskummallisen kaupungin kun tyttö etsii kissaa nimeltä Kent. (Kustannus-Mäkelä, 98 s.)
 
Wickström, MikaMeidän jengin Zlatan
Karri on jalkapallokenttien huippulahjakkuus, mutta eräänä päivänä ilmoittaa lopettavansa koko jalkapallon. Saadaanko poika takaisin pelikentille? (WSOY, 200 s.)