Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nutcase

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Saimi ja Juho ovat erottamattomat. He asuvat maalla, kaukana kaupungista. Mutta nyt Juho lähtee opiskelemaan kaupunkiin ja Saimi jää vielä vuodeksi kotiin. Heillä on yhteiset ystävät ja Saimi on ollut Juhon kavereiden kanssa kuin yksi poika lisää. Yhtäkkiä Saimilla ei ole enää poikia. Hän joutuu koulussa löytämään omat kaverit. Hän odottaa viikonloppuja mutta huomaa, että Juholla on oma elämä kaupungissa.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Pätevä teos siitä, kuinka kuka tahansa voi esittää olevansa mitä tahansa netissä. Saimin veli muuttaa kaupunkiin ja jättää pikkusiskonsa taakseen, eikä Saimilla pian ole veljestään oikein mitään jäljellä, paitsi selainhistoria.

(Saana/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Jopa pähkinän murunen riitti laukaisemaan kohtauksen.

Nuortenromaani totuuden ja harhan rajamailta.

Saimi ja Juho. Juho ja Saimi. Maalla asuvat sisarukset, jotka ovat aina olleet yhdessä. He kääntävät toistensa lauseet ympäri, puhuvat biisilainauksin ja ajattelevat kuin yhteisin aivoin. Tai ajattelivat. Kun Juho lähtee kaupunkiin lukioon, Saimi jää yksin. Helpompaa kuin hankkia uusia ystäviä on paeta nettiin. Saimi on pian koukussa blogiin, jota luulee veljen lukevan, ja kokee jännittävää yhteyttä sen kirjoittajan kanssa. Blogi alkaa ohjata hänen valintojaan, todellisuus sekoittua netin todellisuuteen. Kuka blogia pitävä Sumu oikein on?

Lähteenmäen romaani herättää pohtimaan, miten pienistä aineksista teemme oletuksia ja miten mikään ei ole välttämättä niin kuin luulemme.

Kirjaan liittyvä blogi lelunionpakattu.vuodatus.net avataan kirjan ilmestyessä ja lukija voi seurata blogia kokonaisuudessaan.

Laura Lähteenmäki (s. 1973) kirjoittaa sekä nuorille että aikuisille. Nuortenkirjailijana hän on saanut lukuisia tunnustuksia: Arvid Lydecken -palkinnon, IBBY:n kunniamaininnan, ollut Finlandia Junior -palkintoehdokkaana sekä kolmesti Topelius-palkintoehdokkaana.

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

195

Kustantaja

Kieli