Kanava-palkinto 2019 Juha Kauppiselle

Ajankohtaista
1.11.2019

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Aikakauslehti Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön perustama Kanava-palkinto jaetaan vuosittain parhaalle kotimaiselle yhteiskunnan, politiikan, historian, kulttuurin tai talouden alan tietokirjalle. Vuoden 2019 palkinnon sai toimittaja Juha Kauppinen kirjastaan Monimuotoisuus – kertomuksia katoamisista (Siltala). ”Juha Kauppinen kuvaa lajien katoamista paitsi biologisena tapahtumana, myös ihmisen ja luonnon suhteen kautta. Näin syntyy upea kokonaiskuva ilmiöstä, jonka vaikutus koko maapallon tulevaisuuteen on valtava. Samalla Kauppisen kirja on tärkeä puheenvuoro ajankohtaisessa keskustelussa luonnonsuojelun merkityksestä”, perusteli palkitsemista raadin puheenjohtaja, vastaava tuottaja Tuomo Lappalainen.

Kanava-palkinnon arvo on 10 000 euroa. Se jaettiin 31.10. järjestetyssä palkintojuhlassa Helsingissä. Kauppisen lisäksi ehdolla olivat Jouko Aaltonen ja Seppo Sivonen teoksellaan Orjia ja isäntiä – ruotsalais-suomalainen siirtomaaherruus Karibialla (Into), Asta Leppä teoksellaan Sävyttömät sanat – kun vastakkainasettelut saivat vallan (Kirjapaja), Sanna Nyqvist teoksellaan Räjähdemiehen perintö – vallasta, kirjallisuudesta ja Nobelin palkinnosta (Tammi) ja Jouni Tikkanen teoksellaan Lauma – 1880-luvun lastensurmat ja susiviha Suomessa (Otava).

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Lisätietoja:
Otavan Kirjasäätiö: Olli Seurille Suomen Kuvalehden journalistipalkinto – Juha Kauppisen Monimuotoisuus-kirjalle Kanavan tietokirjapalkinto


Kuvat: Siltala