Kalevi Jäntin palkinnot 2018 jaettu

Ajankohtaista
4.12.2018

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Kalevi Jäntin Säätiö on jakanut vuosittain nuorille kirjailijoille myönnettävät Kalevi Jäntin palkinnot. Palkintojen suuruus on tänä vuonna 18 000 euroa.

Silvia Hosseini (s. 1982) sai palkinnon esseekokoelmastaan Pölyn ylistys (Savukeidas). Raati kuvasi teoksen sekoittavan itsetietoisen tyylikkäästi yksityisen ja yleisen kulttuurikritiikin, korkean ja matalan taidepuheen, ja laittavan lukijansa väittämään vastaan.

Susinukke Kosola (s. 1991) palkittiin runokokoelmastaan Varisto (Omakustanne). Palkintoraati totesi Variston olevan teos, jonka toistuvia aforistisia helmiä tekee mieli opetella ulkoa ja siteerata. "Miten rikas, iloinen kokoelma: älyn leikkiä ja sanottavan painoa."

Kaija Rantakari (s. 1984) sai palkinnon runokokoelmastaan Koko meren laajuus (Poesia). Raadin mukaan teoksen kieli ja metaforat ovat ajattomia: "erotiikka ja aistivoimainen rakkaus vertautuvat meren liikkeeseen, rantoihin, vuorovesiin, aaltojen rytmiikkaan, jota säkeet ja säkeiden välit jäljentävät".

Maija Sirkjärvi (s. 1980) palkittiin novellikokoelmasta Barbara ja muita hurrikaaneja (Teos). Palkintoraati kuvasi kokoelman yhdentoista kertomuksen vievän lukijan arkisen tavanomaiseen maailmaan, joka alkaa yhtäkkiä huojua, kun siihen tunkeutuu väkivaltaisesti, kauhistuttavasti ja humoristisesti jokin outo, kummallinen elementti.

Lisätietoa:
HS: Kalevi Jäntin palkinnon sai tänä vuonna neljä kirjailijaa

 

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Kalevi Jäntin palkitut 2018 -kansikuvat