Jarkko Laine -palkinto 2020 Juhani Karilalle

Ajankohtaista
28.9.2020

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Jarkko Laineen seuran hallinnoima Jarkko Laine -kirjallisuuspalkinto on myönnetty Juhani Karilalle romaanista Pienen hauen pyydystys (Siltala 2019).

Palkintoperusteluista:

"Lappiin sijoittuva romaani ammentaa kansanuskomuksista poikkeuksellisen tuoreesti ja on maagista realismia herkullisimmillaan. Erikoislaatuisia hahmoja peijoonista riivaajahattaraan vilisevä tarina on viihdyttävä kuin veijariromaani, johon on taitavasti ujutettu murhamystiikkaa. Hilpeästi soljuva kerronta ei peitä vaan korostaa vakavia teemoja: ihmisen suhdetta luontoon, oman itsensä etsimistä, syyllisyyttä ja rakkautta."

Jarkko Laine -palkinto myönnetään kolmen edellisen kalenterivuoden aikana julkaistulle, haastavalle kotimaiselle kaunokirjalliselle teokselle. Palkinto huomioi kaikki kaunokirjallisuuden lajit.

Palkintoraadin puheenjohtajana toimi tuottaja Jouni Tulonen, ja raatiin kuuluivat professori Leena Kirstinä, media-asiantuntija Riitta Monto, kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen, kirjailija, teematuottaja Paula Havaste sekä kirjailijat Jari Järvelä, Anu Kaaja, Tommi Melender ja Joni Pyysalo. Palkintoa rahoittavat Otava, Otavan Kirjasäätiö, Turun kaupunki, Turun yliopisto ja WSOY:n kirjallisuussäätiö. 10 000 euron lisäksi palkintoon kuuluu taiteilija Mika Linto-Vaaran veistämä Muovinen buddha.  


Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Lisätietoa:
Jarkko Laineen seuran tiedote Facebook-sivulla
Kirjasampo: Jarkko Laine -palkinnon ehdokkaat 2020

Kirjailijakuva: Laura Malmivaara / Siltala